'Star Wars: The Force Awakens' lijkt records 'Jurassic World' te gaan verslinden

'Star Wars: The Force Awakens' lijkt records 'Jurassic World' te gaan verslinden

En beluister John Williams' muziek uit de trailer.

Walt Disney weet de hype rond Star Wars: The Force Awakens met een enorm succes uit te bouwen. De kaartverkoop in de States breekt alle records. Voor de IMAX-voorstellingen is binnen 24 uur al voor 6,5 miljoen dollar aan kaarten verkocht en hiermee wordt het eerdere record van ongeveer $1 miljoen van The Hunger Games: Catching Fire met gemak verbroken. En naar verwachting gaat het eerste weekend recordopeningen neerzetten, zowel in de States als wereldwijd.

Het huidige openingsrecord staat op naam van Jurassic World, met zo'n $525 miljoen. Analisten verwachten dat J.J. Abrams' The Force Awakens een wereldwijde opening neer gaat zetten van zo'n $600 miljoen. Bijna $300 miljoen zou alleen al opgehaald worden in de States. Hiermee zou Jurassic Worlds openingsweekend van $208,8 miljoen met gemak verslonden worden.

Uiteraard is dit allemaal speculatie. Wel is duidelijk dan de aandacht voor de film enorm is. De trailer van afgelopen dinsdag is alweer ruim 30 miljoen keer bekeken. Hieronder tref je opnieuw de trailer, alleen dan met enkel de muziek, gecomponeerd door John Williams met een bijdrage van Ursine Vulpine.



NieuwsFilm

meest populair