Klassieke TV- tip: 'Gypsy'

Klassieke TV- tip: 'Gypsy'

Film met Natalie Wood als 's werelds bekendste stripper is zaterdag op tv te zien.

Hoewel de hoogtijdagen van de Hollywood musicals in de jaren zestig alweer ten einde waren, werd er af en toe nog flink uitgepakt en konden deze grote film happenings rekenen op een groot publiek zoals West Side Story met Natalie Wood. Al kon Wood totaal niet zingen, werd ze ook voor Gypsy gecast in de hoofdrol. Eveneens een fijne musical met een geweldige Wood in de hoofdrol.

Mama Rose doet er in Gypsy alles aan om dochter June te laten slagen op Broadway. June heeft er echter genoeg van om zich veel jonger voor te moeten doen dan ze is, waarna Mama Rose zich richt op de jongere en minder talentvolle zus van June, Louise. Door een verkeerd geboekt optreden komt Louise terecht in een burleske club en al snel blijkt dat ze hierin een groot talent heeft. Het betekent echter wel haar morele principes loslaten, iets dat Mama Rose aanmoedigt. Het doet de band tussen moeder en dochter echter geen goed.

Naast Natalie Wood is Rosalind Russell top als de ultieme 'stage mum' Mama Rose en daarnaast is er ook een kleine rol voor Karl Malden.

Gypsy is op zaterdag 24 oktober om 14:50 te zien op BBC2.



NieuwsFilm

meest populair