J.J. Abrams over afwezigheid Luke Skywalker in promotie 'Star Wars: The Force Awakens'

J.J. Abrams over afwezigheid Luke Skywalker in promotie 'Star Wars: The Force Awakens'

En hoe vordert de productie?

Een belangrijke en opvallende afwezige in de promotiecampagne rond Star Wars: The Force Awakens is Luke Skywalker (Mark Hamill). Dat we hem nog niet gezien hebben is opmerkelijk, want tegenspelers als Carrie Fisher (Leia Organa), Harrison Ford (Han Solo) en Chewbacca (Peter Mayhew) waren allemaal wel al te zien. In een interview met AP ging J.J. Abrams in op het ontbreken van Skywalker in de promotie.

Uiteraard blijkt het een bewuste keuze te zijn. ”Dat zijn goede vragen om te stellen. Ik kan niet wachten op het moment dat jullie de antwoorden krijgen.” Toch lijkt het erop dat we Luke al eens gezien hebben; in de trailers zit namelijk een shot van een gemaskerde man die R2-D2 aanraakt. Naar verluidt is dat Luke. Toch is dat dan het enige wat we van hem gezien hebben en dat ”is geen ongeluk” volgens Abrams.

De regisseur ging ook nog kort in op de voortgang van de productie. ”Het maken van de visuele effecten duurt nog erg lang. Ik denk dat we de komende drie of vier weken nog visuele effecten maken, al is de versie daarvoor al klaar.” De muziek is verder ook nog niet helemaal af. ”We hebben nog een sessie met John Williams gepland; hij is een god als het aankomt op de muziek.”

Hieronder kan je het interview met Abrams zelf bekijken. The Force Awakens draait vanaf 16 december in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair