Aziz Ansari sloeg stereotypische rol in 'Transformers' af

Aziz Ansari sloeg stereotypische rol in 'Transformers' af

Het spelen van een Indonesische callcenter medewerker lag hem niet.

Parks and Recreation-komediant Aziz Ansari treedt binnenkort op in zijn eigen serie, Master of None, welke te zien zal zijn via Netflix. Ter promotie sprak hij met Vulture en het onderwerp van etnische quota's kwam uitgebreid voor. De 32-jarige Amerikaan zou amper goede rollen aangeboden krijgen, behalve stereotypische. Volgens hem is het geen mythe dat Hollywood zich vooral op blanke acteurs richt.

"Etnische quota's is echt iets dat voorkomt. Wanneer ze acteurs zoeken voor shows, zeggen de makers: 'We hebben onze mannelijke of vrouwelijke minoriteit al gevonden.' Er zullen nooit twee Indische mensen in één show zitten. Voor Aziatische mensen geldt hetzelfde, er mag één aan boord komen, niet twee. Van zwarte mensen mogen er twee zijn, maar geen drie. Anders wordt het een show voor zwarte mensen. Homo's en vrouwen mogen ook in paren verschijnen, maar Aziatische en Indische mensen niet. Er mag er maar één zijn."

Een dieptepunt voor Ansari was een cameo in Transformers, eentje die hij praktisch meteen afsloeg. "Het was een rol voor een callcenter medewerker met een accent. 'Nee, dat ga ik niet doen,' zei ik. Mijn vriend Ravi Patel had zoiets van: 'Ik doe het wel.' En dat deed Ravi en hij verdiende er goed geld mee. Ik heb niets tegen iemand die het accent doet. Ik begrijp het. Je moet werken, en velen hebben er geen probleem mee."

Om de racistische functies tegen te gaan besloot hij zijn eigen tv-show te maken, Master of None, waarin hij Dev speelt, een 30-jarige acteur die zijn weg probeert te vinden in New York City. Zie hieronder de clip uit Transformers, welke voor Ansari bestemd was.



NieuwsFilm

meest populair