Liam Hemsworth zeer tevreden als veganist

Liam Hemsworth zeer tevreden als veganist

Hij probeert zelfs zijn oudere broer Chris over te halen om mee te doen.

In gesprek met het blad Men's Fitness vertelde The Hunger Games-ster Liam Hemsworth dat hij al een goede vijf maanden van vlees af is. Dit, omdat zijn welzijn mankementen ervoer. Collega Woody Harrelson, die tevens al 30 jaar een veganist is, zou voor hem de doorslag hebben belichaamd. "Ik kon niet verder gaan met het eten van vlees, vanwege mijn gezondheid en de informatie die ik bijeen vergaarde omtrent het mishandelen van dieren," aldus de 25-jarige Australiër.

Hemsworth beschreef hoe hij tot z'n besluit kwam. "Ongeveer een half jaar geleden ging ik naar een voedingsdeskundige voor een bloedanalyse. Daaruit concludeerde hij, gebaseerd op het type van mijn bloed en andere kleine testen die ze deden, dat rood vlees goed voor me was. Ik zou daar meer van moeten eten, evenals andere verschillende etenswaren. Dus dat deed ik, maar elke keer wanneer ik rood vlees at voelde ik me slechter en slechter."

De acteur zat niet meer lekker in zijn vel en "adopteerde" vervolgens het veganistische eetpatroon. Hemsworth beweert dat het louter goed voor hem heeft uitgepakt. "Er zijn geen nadelen als je zo eet. Ik voel me enkel positief, geestelijk en lichamelijk. Het is geweldig. Ik heb ook het vermoeden dat het een soort domino effect heeft op de rest van mijn leven."

Liam's oudere broer Chris (32 jaar) mag tevens wel op een dondergod lijken, de Rush-acteur kampt helaas ook met problemen. Daarom trachtte Liam zijn broer te helpen door zijn vleesvrije dieet aan Chris voor te stellen. "Hij is uiteraard bijzonder fit, omdat hij Thor heeft gespeeld en zodoende veel heeft moeten trainen de laatste paar jaren. Maar hij heeft heel veel problemen met de spijsvertering, daarom probeert hij continue uit te vogelen wat het beste voor 'm is. Doordat hij er met mij over sprak is hij meer naar mijn gewoontes afgestemd, denk ik, door meer groentes en plantaardige dingen te eten."



NieuwsFilm

meest populair