Shia LaBeouf telt zijn gevangenisbezoekjes op

Shia LaBeouf telt zijn gevangenisbezoekjes op

Van het stelen van schoenen tot aan het misdragen tijdens een theaterstuk.

Acteur Shia LaBeouf is dol op kunst en het uitproberen van nieuwe dingen, zowel op het scherm als in het echt. De Amerikaan gaat echter weleens een stap te ver, een heilige is hij van verre. Het is ook niet iets dat de 29-jarige LaBeouf verborgen houdt. In het boek Prison Ramen, van Gustavo Alvarez en acteur Clifton Collins Jr., plaatst de Transformers-acteur al zijn periodes in de cel op een rijtje.

Het opstel van LaBeouf, betitelt Error Breeds Sense, opent als volgt: "Ik ben vijf keer opgesloten. De eerste keer was ik nog maar negen jaar. Het gebeurde in Pacoima, Californië. Ik was gearresteerd wegens het stelen van een paar Nike Cortezes-sneakers uit een lokale winkel, en werd zes uur vastgehouden. De tweede keer was ik elf jaar, in de stad Sunland-Tujunga. Ik was ingerekend wegens het stelen van een Pokémon Gamboy uit Kmart. Toentertijd werd ik ook zes uur lang gevangen gehouden."

Eenmaal volwassen moest hij langer in de bak zitten na het plegen van een overtreding. "Ik was 20 toen ik voor de derde keer werd opgepakt, in Van Nuys. Ik probeerde mijn buurman neer te steken en spendeerde twee dagen in de cel. Toen ik daar was begreep ik ten minste dat het geen geweldige zet is om in de gevangenis te belanden. Het is zwaar klote. De vierde keer vond plaats in Chicago en ik wilde de drogisterij Walgreen niet verlaten, dat kostte me een nachtje op het politiebureau. Om één of andere reden sliep ik daar heerlijk. De meest recente arrestatie was in 2014, ik was achtentwintig jaar en in New York City. Ik bezocht het toneelstuk 'Cabaret.' Ik gedroeg me niet naar behoren tijdens de voorstelling en eindigde achter de tralies voor zo'n vijfentwintig uur."

Het komt door de laatste inhechtenisneming dat LaBeouf in het boek staat, welke om eet recepten draait vanuit de gevangenis. De acteur had destijds namelijk een "fantastisch broodje met ei" gekregen en deelde het recept met de auteurs. LaBeouf eindigde zijn opstel op positieve wijze. Elke fout die hij ervoer zou hem hebben geholpen met zijn dilemma's. "Wanneer ik nerveus word wegens mijn creativiteit, dan denk ik aan mijn mislukkingen in het leven en de kunst. Aan mijn fouten denken versoepelt mijn angstgevoelens. Het is bevrijdend om iets te verkloten en vervolgens te herstellen."



NieuwsFilm

meest populair