'The Girl With The Dragon Tattoo' krijgt reset met 'The Girl in the Spider’s Web'

'The Girl With The Dragon Tattoo' krijgt reset met 'The Girl in the Spider’s Web'

Geen David Fincher, Rooney Mara en Daniel Craig, maar mogelijk wel Alicia Vikander.

In 2011 wist David Fincher niet compleet te overtuigen met de boekverfilming The Girl With The Dragon Tattoo. Ondanks een uitstekend ontvangst (RT = 86% en IMDb = 7,8) en vijf Oscarnominaties (Editing won) wist de $90 miljoen kostende thriller niet meer op te halen dan een op zich nog redelijke $232,6 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Mede daarom zijn er tot op heden geen Engelstalige verfilmingen verschenen van de aansluitende titels. Nu lijkt Sony Pitures toch verder gaan met de franchise, zij het op een onverwachte manier...

The Hollywood Reporter zegt dat Sony de franchise wil resetten door zowel 'The Girl Who Played With Fire' en 'The Girl Who Kicked the Hornet' niet te verfilmen, maar te starten met een verfilming van 'The Girl in the Spider’s Web'. Dit boek verscheen dit jaar en is het vierde boek in de 'Millennium'-reeks. Dit deel is geschreven door David Lagercrantz, aangezien Stieg Larsson in 2004 overleed.

THR meldt tevens dat naast regisseur Fincher ook hoofdrolspelers Daniel Craig en Rooney Mara niet terugkeren voor de film. Volgens TheWrap zou Alicia Vikander (The Man from U.N.C.L.E., Ex Machina) dé kandidaat zijn om Mara op te volgen als het opvallende personage Lisbeth Salander.

Voor het script zou ondertussen Steven Knight (Eastern Promises, World War Z 2) in beeld zijn. Hieronder de boek-trailer:


In het boek 'The Girl in the Spider’s Web' heeft het tijdschrift Millennium nieuwe eigenaren. De inkomsten blijven echter dalen zodat er acties volgen van de nieuwe investeerders. Omdat Mikael Blomkvist niet echt wil meewerken, dreigt men hem opzij te schuiven. Lisbeth Salander is op zoek naar de erfgenamen van het imperium van haar vader en meer bepaald naar haar tweelingzus Camilla. Blomkvist heeft een goed verhaal nodig en gaat daarom in op een telefoon van ene professor Frans Balder. Maar vooraleer Blomkvist arriveert, wordt deze vermoord. Enkel de autistische zoon van Balder, die niet kan spreken, was getuige. Wanneer blijkt dat hij wel heel begaafd is en perfect kan tekenen vormt hij ook een bedreiging voor de moordenaar. Ook Salander had contact met de professor en kan net op tijd verhinderen dat diens zoon vermoord wordt. Salander moet op de vlucht en roept de hulp in van Blomkvist.

NieuwsFilm

meest populair