Docu tip op tv: 'Woody Allen: A Documentary'

Docu tip op tv: 'Woody Allen: A Documentary'

De regisseur praat hierin openhartig over zijn films en roerige privéleven, donderdag 5 november om 23.00 te zien op NPO 2.

Liefhebbers van Woody Allen mogen de docu Woody Allen: A Documentary niet overslaan, die donderdag 5 november te zien is om 23.00 op NPO 2. Hierin volgt regisseur Robert Weide de lange carrière van Woody Allen van zijn jeugd tot zijn film Midnight in Paris.

Als tiener leverde Allen al grappen aan voor komieken en schrijvers en trad vervolgens op als stand-up comedian. De afgelopen veertig jaar regisseerde Woody Allen bijna jaarlijks een speelfilm, waarin hij vaak zelf een rol speelde. Weide blikt in zijn film terug op alle films uit zijn carrière.

Opmerkelijk is hoe open Allen vertelt over zijn werk en zijn privéleven. Zo doet hij een boekje open over het schandaal dat zich afspeelde toen hij een affaire begon met de geadopteerde dochter van zijn toenmalige partner Mia Farrow. Hierdoor krijg je als kijker niet alleen unieke inzage in het werk van dit icoon, maar ook in Allen als mens.



NieuwsFilm

meest populair