Noomi Rapace pakt titelrol in biopic 'Amy Winehouse'

Noomi Rapace pakt titelrol in biopic 'Amy Winehouse'

Het succes van de documentaire Amy smaakt naar meer.

Dit jaar gooide de documentaire Amy hoge ogen. Vooral in de Nederlandse bioscoop was het een verrassend grote hit, aangezien er maar liefst $1,7 miljoen werd opgehaald van de wereldwijde totaalomzet van $8,4 miljoen. De klaarblijkelijk vele Nederlandse fans van Amy Winehouse kunnen zich nu opmaken voor een biopic rond de zangeres. En de hoofdrol wordt volgens Screendaily gespeeld door Prometheus en The Girl With the Dragon Tattoo-actrice Noomi Rapace.

Het is overigens niet de enige biopic over Winehouse. Deze film, met de werktitel Amy Winehouse, wordt geregisseerd door Kirsten Sheridan (August Rush en wordt op dit moment gesleten op de American Film Market. Een andere biopic wordt uitgewerkt door vader Mitch Winehouse.

Of Sheridans biopic er ook echt gaat komen, hangt overigens ook nog af of ze muziekrechten weten bemachtigen. Het feit dat Rapace de titelrol wil gaan spelen en Subotica Films, bekend van Jimi: All is by My Side, de productiemaatschappij is, zal vast helpen.

Het is alweer vier jaar geleden dat de veelbesproken soulzangeres overleed, officieel aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging. Hieronder een optreden in London, in 2007:



NieuwsFilm

meest populair