Geen sociale media in huize Winslet

Geen sociale media in huize Winslet

Kate heeft geen trek in een 15-jarige dochter met eetstoornissen en onzekerheden.

Met de opkomst van Steve Jobs kon de Sunday Times het niet laten om met hoofdrolspeelster Kate Winslet over technologie en sociale media te praten. De Revolutionary Road-actrice, een 40-jarige moeder met drie kinderen, had er genoeg over te vertellen, maar positief was het allemaal niet. Hoewel ze uiteraard niets tegen de nieuwste technieken heeft, spoken de negatieve neveneffecten continue door haar hoofd. Zo meldt Winslet ook dat haar kinderen niet op sociale media mogen snuffelen, waaronder haar 15-jarige dochter Mia. Maar waarom?

"Wanneer een jong meisje een foto van haarzelf deelt, dan vraagt ze zich af wat een andere persoon - die zij niet eens kent - ervan vindt. Dit maakt een grote impact op het zelfvertrouwen van jonge vrouwen, want het enige wat ze willen doen is zichzelf zodoende ontwerpen dat andere mensen hen leuk vinden. En wat baart dat? Eetstoornissen."

Applicaties zoals Instagram zouden jou daarnaast van je eigen ervaringen beroven, enkel voor de goedkeuring van het strenge publiek. "Op het moment dat je een foto maakt en deelt, is die herinnering niet meer van jou," vertelt de Engelse. "Dan heb je het weggegeven." Voor vaders en moeders zou dit vooral een zonde zijn. "Ik heb het vermoeden dat ouders de controle kwijtraken. In het bijzonder ouders die het druk hebben." In Winslets ogen is technologie en het internet niet enkel kommer en kwel. Als het naar behoren toegepast wordt dan kan het "een fantastisch, krachtig communicatiemiddel" zijn.



NieuwsFilm

meest populair