'Baby Driver' en 'Billionaire Boys Club' werven Kevin Spacey

'Baby Driver' en 'Billionaire Boys Club' werven Kevin Spacey

Hij mag zich herscheppen tot een crimineel en een zakenman met te veel geld.

Ansel Elgort mag zich een gewenste jongeman voelen. De acteur bemachtigde recentelijk de hoofdrol in Edgar Wrights Baby Driver en James Cox' Billionaire Boys Club, en het oogt ernaar uit dat Kevin Spacey interesse heeft getoond in beide projecten. Volgens Deadline is hij in gesprek voor een positie in de twee titels.

In Baby Driver mag Elgort zijn rijtalenten tonen als de bestuurder van een ontsnappingswagen die zijn werk uitvoert terwijl hij naar muziek luistert. Dit, wegens een blijvend oorsuizend geluid waar Baby last van heeft. Misdaadbaas Jamie Foxx krijgt hem zover om aan een bankoverval mee te doen, welke weinig kans van slagen heeft. Ook Lily James en Jon Hamm zullen optreden. Spacey zal dezelfde soort rol als Foxx vervullen, een doorgewinterde crimineel die de baas over Baby's ploeg is. Hij werkt enkel met de allerbeste en haalt de ene grote buit binnen na de ander.

Billionaire Boys Club is op een waar gebeurd verhaal gebaseerd. Joe Hunt was een zakenman die in de jaren 80' een vereniging startte welke op beleggingsfraude was gericht. Hunt deed dit samen met professionele tennisspeler Dean Karny (Taron Egerton). Het verhaal bestaande uit bedrog en verraad eindigde in bloed, nadat de investering van een gefortuneerde zakenman zijn vruchten niet afwierp. De rijke stinkerd in kwestie was ene Ron Levin, waar Spacey nu in aanmerking voor komt. Ook Emma Roberts treedt in het drama op, als Sydney, het liefje van Hunt.

De opnames van beide films zullen vermoedelijk volgend jaar plaatsvinden. Dat is mooi voor Spacey, want momenteel is hij bezig met 't filmen van het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie House of Cards.

NieuwsFilm

meest populair