'Han Solo'-film laatste in franchise voor Lawrence Kasdan

'Han Solo'-film laatste in franchise voor Lawrence Kasdan

Hij wil weer andere dingen doen dan Star Wars.

Het verhaal rond het scenario van Star Wars: The Force Awakens zal velen wel bekend zijn. Michael Arndt, die eerder hits als Little Miss Sunshine schreef, verzorgde het eerste scenario. Maar toen in januari 2013 J.J. Abrams aangetrokken werd als regisseur en Lawrence Kasdan en Simon Kinberg verhaalconsulenten werden, vertrok Arndt. Disney en Abrams zouden niet tevreden zijn met zijn scenario. Samen met Abrams verzorgde Lawrence Kasdan, oudgediende van de franchise die ons The Empire Strikes Back bracht, het nieuwe scenario. Nu is hij klaar met de franchise.

De Duitse Bild kreeg de scenarist en regisseur te spreken. ”Deze laatste film wilde ik eigenlijk helemaal niet meer maken,” vertelde Kasdan. ”Maar mijn familie zag het idee wel zitten.” Om die reden besloot hij mee te werken aan de film. Ook tekende hij voor de aankomende film over Han Solo. ”We zijn nog altijd niet klaar. Ik heb nu vier Star Wars-films gemaakt. Dat vind ik meer dan genoeg. Ik wil weer werken als regisseur.”

Het lijkt er dus op dat de film die hij met zijn zoon Jon schreef de laatste wordt in de franchise. Deze zal door Phil Lord en Chris Miller geregisseerd worden en verschijnt op 24 mei 2018.



NieuwsFilm

meest populair