Grootste film-explosie ooit in 'Spectre'

Grootste film-explosie ooit in 'Spectre'

Guinness World Records eert de 7,5 seconden durende scène waarvoor 8418 liter kerosine en 33 kilogram poeder-explosieven nodig was.

Voor wie de James Bond-film Spectre al heeft gezien weet dat er een scène in voorkomt waarin Bond (Daniel Craig) in een handomdraai een of andere basis in de midden van de woestijn opblaast. Nu blijkt dat de explosie die daarbij gepaard gaat de grootste ooit is gemaakt voor een film. Dit record behoort nu officieel tot de Guinness World Records.

Het meesterbrein achter de scène is Oscarwinnaar Chris Corbould (Inception, 2010), een expert op het gebied van speciale effecten. Voor Sam Mendes Spectre droeg hij de titel Special Effects and Miniature Effects Supervisor. De explosie vond plaats in Erfoud in Marokko en er was 8418 liter kerosine en 33 kilogram poeder-explosieven nodig voor de 7,5 seconden durende explosie. Hieronder een speciale featurette vanaf de set:


Ondertussen draait Spectre wereldwijd in de bioscoop. De ontvangst was zeer wisselend, maar de opbrengst ziet er nog steeds goed uit. Op dit moment staat de teller rond de $300 miljoen. De FilmTotaal recensie al gelezen?

Hieronder een foto van het moment dat Craig, Léa Seydoux en producent Barbara Broccoli het certificaat van Guinness World Records in ontvangst nemen.



NieuwsFilm

meest populair