Plot bekend van Joon-ho Bongs "monsterfilm" 'Okja'

Plot bekend van Joon-ho Bongs "monsterfilm" 'Okja'

En de voorheen vermeldde castleden, waaronder Jake Gyllenhaal en Paul Dano, zijn bevestigd.

In oktober vernamen we dat Snowpiercer-regisseur Joon-ho Bong een nieuw project op het oog had onder de naam Okja. Er werd gerapporteerd dat het een monsterfilm zou worden, zij het anders dan normaal, maar blijkbaar is dit niet geheel waar. De Zuid-Koreaanse productie zal om een meisje van het platteland draaien die vriendschap sluit met een "omvangrijk beest" (Okja), welke zachtaardig en vriendelijk van geest is. Volgens de filmmaker staat hun kameraadschap centraal. De twee zullen een bizar avontuur aangaan dat hen door een taaie, afzichtelijke wereld navigeert.

Om zijn fantasie en inspiratie zonder complicaties de vrije loop te schenken is Joon-ho Bong in zee gegaan met Netflix en Brad Pitts productiebedrijf Plan B. Naar verluidt benodigde de regisseur een groter budget dan zijn vorige prent (plusminus 40 miljoen dollar) en creatieve vrijheid. Hij zal filmen naar een script dat hijzelf gepend heeft.

Dat brengt ons bij de opvallende cast. Voorheen meldden we dat namen zoals Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Kelly Macdonald, Tilda Swinton en Bill Nighy in gesprek waren voor een rol in het avontuur. Zij zijn allen hierbij bevestigd voor een bijrol. De hoofdrol, het meisje, zal worden vervuld door een Koreaanse actrice. De opnames gaan aanstaande april van start in Korea en de Verenigde Staten. Men verwacht dat Okja begin/midden 2017 uit zal komen in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair