Heel veel details over personages 'Star Wars: The Force Awakens'

Heel veel details over personages 'Star Wars: The Force Awakens'

Waar komt iedereen vandaan?

Entertainment Weekly heeft naast een reeks foto's vandaag ook al een boel details vrijgegeven rond Star Wars: The Force Awakens. De komende dagen krijgen we volgens het vakblad ook details over personages als General Hux en General Snoke. Vandaag echter eerst materiaal over Leia (Carrie Fisher), Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe Dameron (Oscar Isaac), Kylo Ren (Adam Driver), Luke Skywalker (Mark Hamill) en Captain Phasma (Gwendoline Christie).



LEIA


Wordt nu General Organa, niet langer Princess Leia genoemd. "Maar er zit een moment in de film, waarin een personage haar per ongeluk prinses noemt," aldus regisseur J.J. Abrams. "Er staat in het verhaal veel op het spel voor haar. Er is weinig grappigs aan haar situatie. Maar het voelde historisch om haar te hebben, vooral met Harrison, samen in scènes. Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel bagage ze meenemen naar die scènes. Ik ben ook een fan die hiervan houdt, maar zij hebben het geleefd en leven het nog steeds, sinds '77."

Het personage staat volgens Fisher onder veel druk. "Het is niet gemakkelijk voor haar. Ze is eenzaam. Staat onder veel druk. Is nog toegewijd als altijd aan haar zaak. Maar ik stel me voor dat ze zich wat verslagen, moe en woedend voelt."

REY

Blijkt door haar ouders achtergelaten te zijn op Jakku. Ze weet niet waarom. "Ze is al lange tijd alleen," aldus Ridley. "Als er iets gebeurt als je 5 bent, weet je wat er aan de hand is, maar niet waarom. Ze heeft hoop voor de toekomst, of het verleden daar een rol in speelt of niet." Waarom ze geen woede met zich meedraagt? "Hoop maakt mensen vaak goed. Je hoopt voor een betere toekomst en daar kan een wrok niet tegenop."

FINN & POE DAMERON

De Stormtrooper Finn en vechtlustige rebel Dameron ontmoeten elkaar tweemaal in de film. Dat bleek ook uit de foto's die eerder vandaag vrijgegeven werden. Wat hun relatie precies is, weten we niet, maar Finn draagt op Jakku kleren van de piloot en het lijkt erop dat hij hem zal helpen met ontsnappen uit de greep van de First Order.

CAPTAIN PHASMA

Het personage van Gwendoline Christie is de eerste vrouwelijke stormtrooper die we in de films zien. "Het leek me gewoon cool als we iemand zouden vinden voor deze rol en dat die persoon dan vrouw zou zijn," vertelde Abrams daarover. "Ik ben fan van Game of Thrones en Gwendoline zit daarin. Nina Gold [casting director] heeft haar gecast en ze kende Gwendoline van Thrones. We hebben geluk gehad dat we haar in de film konden krijgen. Ze zit niet in veel scènes, maar haar aanwezigheid is merkbaar als ze er wel in zit." Overigens zijn er nog veel meer Stormtroopers in de film, en een reeks daarvan is ook vrouwelijk, vertelde Abrams.

LUKE SKYWALKER

Boyega mocht verder nog vertellen dat de troepen van de First Order opgevoed worden met enkel het doel te vechten tegen de rebellen. Daarbij leren ze ook veel over de strijd die het Keizerrijk eerder gevoerd had. Volgens de First Order was het Keizerrijk juist goed en is Luke Skywalker een gruwelijke schurk. Dat hij slecht is in de film lijkt daarmee een stuk kleiner te zijn.

KYLO REN

Volgens Adam Driver worstelt Kylo Ren (net als elke schurk) met zichzelf. "Als je dat wegdenkt, is hij eigenlijk gewoon iemand die niet genoeg liefde kreeg of zich verraden voelde. Dat is wat deze films zo universeel maakt." Zijn motivatie is nog altijd niet onthuld.

NieuwsFilm

meest populair