Video

Veel lichtzwaardactie in nieuwe spot 'Star Wars: The Force Awakens'

En Andy Serkis onthult details over de superschurk van de film en wie is Maz Katana?

door Jim Pedd om 10:49 in Video
Er is een gloednieuwe TV-spot vrijgegeven voor Disney's Star Wars: The Force Awakens. Die bevat niet alleen een reeks actievolle beelden van de film, waarbij lichtzwaardactie een mooie rol speelt, maar ook een voiceover van Maz Katana, het personage dat door Lupita Nyong'o gespeeld wordt. Over haar zijn ook nieuwe details vrijgegeven. Maar, misschien wel belangrijker, zijn er ook voor het eerst een boel details vrijgegeven rond Supreme Leader Snoke. Dat is de superschurk in deze franchise, die gespeeld wordt door Andy Serkis. Overigens is er ook nog een IMAX-poster.

In Entertainment Weekly vertelde Serkis over het personage. "Supereme Leader Snoke is nogal een enigmatisch personage en zowel kwetsbaar als nogal krachtig. Hij heeft een groot plan. Hij heeft veel geleden. Zoals ik zei, er gaat een vreemde kwetsbaarheid achter hem schuil, waar zijn echte plannen in lijn mee zijn."

Hij is wel een geheel nieuw personage. "Het is een compleet nieuw geïntroduceerd personage. Hij is zich bewust van wat er aan de hand is, in de zin dat hij aanwezig was en bewust is van eerdere gebeurtenissen. Ik denk dat het zou kloppen om te zeggen dat hij zeer op de hoogte is van het verleden." Dat maakt natuurlijk dat er nog meer vragen zijn, maar die kon Serkis niet onthullen. Wel vertelde hij dat het karakter erg groot is.

"Hij is groot. Hij lijkt erg lang. En ook zijn gezicht - je zou dat niet gemaakt kunnen hebben met prosthetica. Het is te extreem. Zonder teveel weg te geven, hij heeft een zeer opvallende botstructuur en gezichtsstructuur. Je zou het nooit gedaan kunnen hebben [in het echt]."

In een ander artikel van Entertainment Weekly vertelden Nyong'o en regisseur J.J. Abrams over Maz Katana. Haar uiterlijk heeft specifieke redenen. "Ik had specifieke ideeën over hoe ze te werk zou gaan. Het draaide bijvoorbeeld om de bril die ze draagt. Haar ogen zijn een belangrijk aspect van haar personage. Je merkt wel op welke manier." Nyong'o ging daar nog op verder: "Voor een acteur zijn de ogen belangrijk om een boodschap over te brengen, dus het was erg fijn dat daarin haar magie lag."

Er werden ook wat details onthuld over de achtergrond van het personage. "Haar geschiedenis... ze is al lange tijd een piraat. Ze is al meer dan duizend jaar oud. Ze heeft al een eeuw een gat, een bar die je in een hoek van het Star Wars universum vindt." Wat we verder niet in de film gaan leren over Maz, komt via ander materiaal naar buiten.

Hieronder de TV-spot, gevolgd door de IMAX-poster en daarna wat screenshots uit de spot.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dutchmovielover

Avatar

Wat nou als General snoke uit eindelijk een duistere Jar Jar Binks blijkt te zijn ...

michaelbay

Avatar

Ik vind heel die theorie dat jar jar een sith zou zijn echt absurd geloof er ook totaal niet in.

Bilbo

Avatar

michaelbay "ik vind heel die theorie dat jar jar een sith zou zijn echt absurd geloof er ook totaal niet in."


Een Gungan als een Sith zou echter wel interessant zijn...

YOLO

Avatar

dutchmovielover "Wat nou als General snoke uit eindelijk een duistere Jar Jar Binks blijkt te zijn ..."
Dan heb je een grote fantasie vermogen. :+

Steve Harwin

Avatar

De Star Wars franchise was toch terechtgekomen onder de vleugels van Disney?
Waar het verschijnsel Jar Jar Binks vandaan komt, laat zich wel raden.
Darth Goofy is toch wat te absurd.
afbeelding

nieuwslaatste nieuws

meest populair