Rooney Mara wil ook in de 'Dragon Tattoo'-sequel spelen

Rooney Mara wil ook in de 'Dragon Tattoo'-sequel spelen

De actrice gaat er nog steeds van uit dat ze zal terugkeren als Lisbeth Salander.

Een paar weken geleden hoorden we dat Sony eindelijk door zou gaan met het langverwachte vervolg op The Girl With the Dragon Tattoo (2011), zij het zonder een bijdrage van regisseur David Fincher en hoofdrolspelers Daniel Craig en Rooney Mara. Laatstgenoemde lijkt hier echter anders over te denken. Mara is namelijk van mening dat ze nog steeds aan de franchise verbonden is en ze wil dan ook dolgraag meewerken aan een nieuwe film.

Oorspronkelijk wilde Sony The Girl With the Dragon Tattoo opvolgen met een verfilming van The Girl Who Played With Fire, het tweede deel van Stieg Larssons Millennium-boekenreeks. Destijds waren Fincher, Craig en Mara wel nog in beeld, maar alles veranderde toen bleek dat de eerste film niet aan de verwachtingen voldeed. Mara gaf begin dit jaar nog aan dat ze er nog maar weinig vertrouwen in had:

"Ik denk niet dat het nog gaat gebeuren. Ik vind het heel erg spijtig, maar het lijkt er simpelweg niet meer in te zitten."

Maar nu komt er dus alsnog een nieuwe film, gebaseerd op The Girl in the Spider’s Web. Dit is het vierde deel van de boekenreeks, na de dood van Larsson geschreven door David Lagercrantz. De voornaamste rollen zullen worden ingevuld door nieuwe acteurs en actrices, met Alicia Vikander als een goede kanshebber voor de rol van Lisbeth Salander. Het scenario komt van Stephen Knight (Locke, 2013).

Tijdens een gesprek met E! heeft Mara nu aangegeven dat ze - als het aan haar ligt - gewoon zal terugkeren voor de rol van Salander. Ze zei het volgende:

“Zover ik weet ga ik de rol gewoon weer spelen. Pas als iemand het tegendeel beweert gaat het niet meer gebeuren. En zelfs dan doe ik het misschien nog steeds wel."

Mara werd in 2012 genomineerd voor een Oscar voor haar rol in The Girl with the Dragon Tattoo. Een goede reden om haar terug te halen voor The Girl in the Spider’s Web, maar Sony zou deze film willen maken met een budget dat lager ligt dan de 90 miljoen dollar van de eerste film. Het lijkt erop dat Mara vanwege haar huidige status niet eens meer als een reële optie wordt gezien.



NieuwsFilm

meest populair