Matthew McConaughey in beeld voor hoofdrol 'The Dark Tower'

Matthew McConaughey in beeld voor hoofdrol 'The Dark Tower'

Wordt hij misschien The Gunslinger? Of toch The Man in Black?

Als we The Wrap mogen geloven is Oscar-winnaar Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, Interstellar) in beeld voor de rol van Roland Deschain - ook wel The Gunslinger - in de geplande verfilming van Stephen Kings The Dark Tower. The Hollywood Reporter, daarentegen, meldt dat de acteur zich juist mag opmaken voor de schurkenrol, te weten Randall Flagg a.k.a. The Man in Black.

The Dark Tower zal worden geregisseerd door Nikolaj Arcel, bekend van het kostuumdrama A Royal Affair (2012). Het scenario komt van Oscar-winnaar Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, 2001) en Jeff Pinker (The Amazing Spider-Man 2, 2014), voornamelijk gebaseerd op het eerste deel van de zevendelige boekenreeks.

De eerste film wordt door Sony en MRC ontwikkeld en MRC begint tegelijk werk aan een televisieserie. Centraal staat Roland Deschain, een scherpschutter, die op zoek is naar de mythische Donkere Toren. Hij gelooft dat daar de sleutel ligt voor het overleven van zijn wereld, die in verval is geraakt en uit elkaar lijkt te vallen.

Enige tijd terug was Ron Howard nog de aangewezen persoon om de film te regisseren, maar hij gaat enkel nog aan de slag als producent. The Dark Tower komt in Nederland uit op 12 januari 2017.



NieuwsFilm

meest populair