Nieuwe foto schurk Kylo Ren in 'Star Wars: The Force Awakens'

Nieuwe foto schurk Kylo Ren in 'Star Wars: The Force Awakens'

En Mark Hamill heeft een onthulling zo groot als die van Darth Vader in Empire Strikes Back.

We hebben weer wat materiaal rond Star Wars: The Force Awakens. Niet alleen is er een foto van Kylo Ren (Adam Driver), die geflankeerd wordt door Stormtroopers, ook vertelt Driver iets over zijn personage. Verder mocht Mark Hamill iets vertellen over de film en is er al iets bekend over de kaartverkoop van de film.

Het nieuwe beeld van Kylo Ren verscheen in Empire en daarin mocht de acteur weer kort ingaan op zijn personage. Hij denkt dat Ren meer een religieuze extremist is dan een schurk. "Als ze denken dat hun acties moreel te rechtvaardigen zijn," begon Driver, "maakt hen dat gevaarlijk en onvoorspelbaar. Ze doen alles om hun doelen te bereiken. Ik heb nooit over het personage gedacht als een schurk."



Dan is er nog Mark Hamill die vertelde over het geheimhouden van de twist rond Luke Skywalker. "Als er iets lekt via mij, dan krijg ik een bepaald geldbedrag niet" vertelde de acteur. Echter: "als ik het geheim houd tot de dag dat het uitkomt, krijg ik dat bedrag wel." De acteur is er verder trots op het geheim te houden. Dat is van het formaat van de beroemde onthulling rond het vaderschap van Luke. "Ik ben trots op het feit dat ik anderhalf jaar voor de rest wist dat hij eigenlijk Dad Vader was. Ik heb het Harrison [Ford] en zelfs mijn vrouw niet verteld."

"Ik kon het niet geloven," gaat Hamill verder. "Ik was er zo enthousiast over. Het was een grote plottwist en dat gebeurt nu nog eens." Daarmee refereert hij uiteraard naar de afwezigheid van zijn personage. En: "Ik mag zelfs niet vertellen dat ik in de film zit." Hieronder de video van PC Gamer waarin Hamill het voorgaande vertelt.



Dan de kaartverkoop. Toen de kaarten vorige maand in de verkoop gingen, werden er al achtmaal zoveel verkocht als bijvoorbeeld voor de Hunger Games. Ondertussen is er volgens Exhibitor al vijftig miljoen dollar aan kaarten verkocht in de Verenigde Staten. De IMAX-kaarten zijn allemaal al uitverkocht in het openingsweekend aldaar, maar gewone kaarten zijn wel nog beschikbaar. Het bedrag zal dus nog vermoedelijk flink groeien.

Nu is het echter nog de vraag of de film een recordbrekend openingsweekend beleeft. Jurassic World was goed voor 208 miljoen dollar, het grootste openingsweekend ooit. The Force Awakens opent echter in december, een maand waarin in de VS een film nooit meer dan honderd miljoen dollar ophaalde. Enkel The Hobbit: An Unexpected Journey kwam in de buurt, met een debuut van 85 miljoen dollar. Wat denken jullie?


NieuwsFilm

meest populair