Pierce Brosnan teleurgesteld in 'Spectre'

Pierce Brosnan teleurgesteld in 'Spectre'

En zou Ewan McGregor de rol van Bond willen spelen?

In tegenstelling tot Sam Mendes' vorige James Bond-film Skyfall krijgt Spectre het enigszins zwaar te verduren. Niet iedereen is over de spionageprent te spreken. Dat neemt uiteraard niet weg dat trouwe fans van de serie wel genoten hebben, maar dat geldt niet voor één van acteurs die de agent met de vergunning om te doden heeft belichaamd: Pierce Brosnan. De 62-jarige Ier kroop viermaal toe in de huid van Bond. Tegenover HitFix onthulde hij het nieuwste deel te hebben gezien, maar onder de indruk was hij niet.

"Ik keek er enorm naar uit," vertelde Brosnan. "Ik vond de film echter te lang. Het verhaal was daarnaast een beetje zwak, het kon ingekort worden. Het ging allemaal te lang door. Dat deed het echt. 'Spectre' is vlees noch vis. Het is zowel geen Bond als een Bourne-film." Over Daniel Craig was hij wel te spreken. "Voor de vierde keer maakt hij van de rol zijn eigendom. Hij bezat een fijne flair. Hij is een machtige krijgsman, ik denk dat hij zichzelf goed heeft kunnen ontdekken met de one-liners en de getoonde speelsheid. Ontwerp voor de volgende keer een strakker verhaal en Craig heeft er weer een klassieker bij."

Het is nog maar de vraag of de 47-jarige Engelsman zal terugkeren. De laatste tijd reageert Craig nogal onduidelijk, wat uiteraard mogelijk kan komen omdat hij continue met dezelfde vraag geconfronteerd wordt. Er zijn in ieder geval genoeg discussies ontkoppelt betreffende de opvolger. Al aardig wat namen zijn voorbij gekomen, waaronder Ewan McGregor, die naar verluidt de rol ooit eens afsloeg. In een interview met The Hollywood Reporter liet hij weten waarom er nu wel ruimte voor Bond is in zijn leven.

"Ik denk dat het behoorlijk cool zou zijn om James Bond te spelen. In deze fase van mijn carrière is het geen probleem meer om getypecast te worden. In het begin, wanneer je net start, wil je niet dat je horizon nauwer wordt. Maar ik vermoed dat mensen inmiddels wel bekend zijn met de weidsheid van mijn werk, dus daar maak ik me nu niet meer druk om."



NieuwsFilm

meest populair