Ben Affleck belooft een "enorm" DC filmuniversum

Ben Affleck belooft een "enorm" DC filmuniversum

Maar de druk ligt nu volop op 'Batman v Superman'.

Na de "try-out" met Man of Steel zal Batman v Superman: Dawn of Justice volgend jaar maart het officiële startschot geven aan het DC Extended Universe. Een belangrijke naam in de tegenhanger van het reeds uit twaalf films bestaande Marvel Cinematic Universe is Ben Affleck, die in meerdere films te zien zal zijn als The Dark Knight. Tegenover Variety gaf hij aan dat het wachten op het DC filmuniversum meer dan de moeite waard is.

"Ze ontwikkelen nu... waarschijnlijk het enige grootste onderbenutte Intellectuele eigendom in de entertainment business, de DC comic-wereld," aldus Affleck, "en nu ze zijn begonnen met exploiteren ga je het zien bloeien. En, als het zover is, dan zal het enorm zijn.

Ondanks zijn grote aandeel in het DCEU geeft Affleck de credits aan Warner Bros. CEO Kevin Tsujihara. "Ik was echt onder de indruk van de intelligentie van zijn notities. En het feit dat hij er om geeft... Hij was bereid de film uit te stellen om er zo een film van te maken met een hogere kwaliteit."

Tevens is Affleck zich er wel degelijk van bewust welke druk er op Batman v Superman staat: "Ik denk dat er een waanzinnige druk op staat. Ik bedoel, ik zou je voor de gek houden door te zeggen dat dit niet zo is."

Het DCEU zal komende jaren waarschijnlijk nog verder uitdijen. Naast films als Batman v Superman (2016), Wonder Woman (2017), Justice League (2017 en 2019) en Green Lantern Corps (2020) zet de studio naar verluidt ook in op een duistere reeks superheldenfilms, met Justice League Dark als een eerste uiting.



NieuwsFilm

meest populair