Neill Blomkamps 'Alien 5' zou draaien om oudere Newt

Neill Blomkamps 'Alien 5' zou draaien om oudere Newt

Het meisje uit Aliens zou terugkeren en de fakkel van Sigourney Weavers Ripley overnemen.

Nu duidelijk is dat Neill Blomkamps geplande vijfde Alien-film voorlopig in de koelkast staat, komen de eerste details naar buiten. Acteur Michael Biehn, die Hicks speelde in Aliens en samen met Sigourney Weaver terug zou keren voor de film, ging in op het verhaal.

”Ze willen mij en Newt terugbrengen, en op dit moment zal Newt zo rond de zevenentwintig jaar oud zijn,” aldus Biehn. ”Ik weet dat elke actrice in Hollywood deze zal willen spelen, het is echt een overdracht van de fakkel tussen Sigourney en de jongere actrice die Newt zou spelen.” Oorspronkelijk speelde Carrie Henn de rol van Newt, de enige overlevende van de kolonie op LV-426. Henn is ondertussen met pensioen en lerares geworden.

”Het idee is doen alsof Alien 3 en 4 nooit bestaan hebben, dus als je naar Neill Blomkamps site surft, kan je daar artwork van zien,” vertelde Biehn nog verder. Om die reden is het ook mogelijk voor Newt om terug te keren, want het personage haalde het uiteindelijk niet in Alien 3. Toch zal deze film er waarschijnlijk niet gaan komen.

Regisseur Ridley Scott meldde dat hij meerdere vervolgen op Alien: Convenant wil maken en dat die eventuele vervolgfilms in de franchise in de weg staan. Hij wil de boel vooral voor zichzelf houden voorlopig. Toch blijft Biehn hoopvol. ”Ik weet dat Ridleys focus ligt op de tweede ‘Prometheus’ en ik weet dat Fox en hij niet willen dat die en Neills film direct na elkaar uitkomen, omdat ze twee verschillende werelden vertegenwoordigen. ‘Aliens’ speelt zich duizenden jaren later af, dat is hoe ze het mij uitgelegd hebben, maar tegelijk geven ze eenzelfde gevoel. Ik weet dat ze de remmen nu op Neills film zetten, maar dat is voor een tijdje, want ik denk dat het uiteindelijk beschamend zou zijn voor Ridley en Fox en Sigourney als ze die film niet zouden maken.”



NieuwsFilm

meest populair