Toch geen 'Fantastic Four'-vervolg op weg

Toch geen 'Fantastic Four'-vervolg op weg

Fox haalt de film stilletjes van zijn releaselijst.

Het zal voor weinig mensen als een verrassing komen. Fox heeft Fantastic Four 2 van zijn releaselijst gehaald. Josh Tranks Fantastic Four haalde dit jaar weinig geld op aan de internationale box office en werd door critici en het publiek bekritiseerd. Fox hield daarna vol de vervolgfilm te zullen maken, maar dat gaat nu dus niet gebeuren.

Een tijd geleden meldde Fox nog "toegewijd" te blijven "aan deze personages". Dat terwijl het openingsweekend van Fantastic Four rampzalig was, het was het op één na slechtste openingsweekend ooit voor een film van Marvel. Op een budget van 120 miljoen dollar, haalde de productie uiteindelijk wereldwijd nog geen 170 miljoen dollar op. Daarmee is het een flop voor de studio en zal deze tientallen miljoenen verlies gedraaid hebben op de film.

Achter de schermen schijnen er grote problemen geweest te zijn tussen Fox en Trank. Laatstgenoemde zou zich misdragen hebben op de set van de film en herhaaldelijk ruzie gemaakt hebben met castleden. Fox liet uiteindelijk de complete laatste akte van de film omgooien, omdat de film bijzonder matig zou zijn geworden. Daarop gooide Trank op de premièreavond een bericht op social media over hoe geweldig de film zou zijn geweest, als hij hem zonder bemoeienis van de studio kon maken.

Voorlopig staat het vervolg dus in de koelkast en is het afwachten op wat er nu gaat gebeuren. Mocht Fox niet snel genoeg een nieuwe film maken, zullen de rechten terugvloeien naar Marvel. Een andere mogelijkheid is dat de studio nu gaat samenwerken met Marvel Studios, en de superhelden naar het Marvel-filmuniversum brengt.



NieuwsFilm

meest populair