Nog drie 'Alien'-prequels op komst

Nog drie 'Alien'-prequels op komst

Dus niet twee, zoals eerder aangekondigd werd.

Eerder deze maand maakte 20th Century Fox de titel, releasedatum en synopsis bekend voor het vervolg op Prometheus. De film heeft de titel Alien: Covenant gekregen en zou de eerste van twee vervolgen zijn. Regisseur Ridley Scott meldt nu in een interview dat er echter nog drie films komen in de franchise.

”Het is een erg ingewikkeld verhaal. Het is een evolutie van wat ik deed met Prometheus 1,” vertelde Scott aan THR. ”Prometheus 1 kwam voort uit mijn frustratie dat na de eerste Alien in 1979 […] er in de drie vervolgen die kwamen niemand zich afvroeg waar de Alien uit voortkwam. Dat zijn echt basisvragen, dus daarom kwam ik uiteindelijk met Prometheus 1, dat een indicatie geeft van wie het gemaakt heeft en waar het vandaan kwam.”

”Dus ik ga nu verder met de volgende, die de volgende evolutie is en direct verbonden met de eerste. We pikken het op vanaf het moment dat Shaw, toen ze Michael Fassbender in twee stukken verving, en vanaf daar evolueert het. Als we daarmee klaar zijn, volgt er nog een dan nog een, die geleidelijk voortvloeit via een achter ingang van de film in 1979. Dus in andere woorden: waarom wat die space jockey daar en waarom had hij een Alien in zich? Die vragen zullen beantwoord worden.”

Michael Fassbender zal in elk geval terugkeren als robot David en ook Noomi Rapace is te zien. Zij krijgt slechts een kleine rol in de film. Hierin pikt de bemanning van het kolonieschip Covenant een nieuw paradijs. Althans, zo lijkt het, want het is eigenlijk een duistere en gevaarlijke wereld, wiens enige bewoner de “synthetische” David is, de overlever van de verdoemde Prometheus expeditie.

De film moet in oktober 2017 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair