Steven Spielberg denkt dat ‘Star Wars: The Force Awakens’ de grootste film ooit kan worden

Steven Spielberg denkt dat ‘Star Wars: The Force Awakens’ de grootste film ooit kan worden

En wat George Lucas ervan dat zijn naam niet meer op het affiche staat?

In een recente interview heeft actrice Daisy Ridley aangegeven dat filmmaker en drievoudig Oscarwinnaar Steven Spielberg Star Wars: The Force Awakens ondertussen al drie keer heeft gezien. Dit is ook niet geheel raar aangezien hij de mentor is van regisseur J.J. Abrams en een partner is van Lucasfilm baas Kathleen Kennedy. Tegenover RTL sprak Spielberg mooie woorden over de franchise en The Force Awakens.

Ik ben een ware fan van Star Wars, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er ooit één zou regisseren. Maar ik heb iedere films meerdere malen mogen zien en bewonderen," aldus de lovende Spielberg op de vraag of hij ooit een Star Wars zou willen regisseren. Hij voegde hier nog even aan toe dat hij veel vertrouwen heeft in Abrams' Star Wars: "En ik denk dat deze nieuwe Star Wars de grootste film ooit kan worden."

Overigens mogen we zijn woorden met een klein korreltje zout nemen. In het verleden sprak hij naar verluidt ook mooie woorden over de prequel-films Star Wars: The Phantom Menace en Star Wars: Revenge of the Sith.

Ook Star Wars-vader George Lucas liet van zich horen. Op de vraag van The Washington Post hoe hij nu denkt over de situatie, zo vlak voor de première van Episode VII zei hij: "Ik word nu geconfronteerd met een ongemakkelijke werkelijkheid, maar het is goed. Ik moet naar een bruiloft. Mijn ex zal er zijn, mijn nieuwe vrouw zal er zijn, maar ik zal even flink zuchten en een goed persoon zijn door het allemaal te ondergaan en van het moment te genieten. Het is wat het is en het is een bewuste keuze die ik heb gemaakt."

Hieronder twee nieuwe tv-spots en de Disney Channel featurette "Finn's Adventure":





NieuwsFilm

meest populair