Blu-ray

Blu-Ray Review: Magic Mike XXL

Het op zich nog best vermakelijke vervolg op het onverwachte succes van Steven Soderbergh.

door Bram de Groot om 14:39 in Blu-ray


Regie: Gregory Jacobs | Cast: Channing Tatum (Mike), Joe Manganiello (Big Dick Richie), Kevin Nash (Tarzan), Matt Bomer (Ken), Adam Rodriguez (Tito), Gabriel Iglesias (Tobias), Jada Pinkett Smith (Rome), Amber Heard (Zoe), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Bioscooprelease: 2 juli 2015 | FilmTotaal recensie: Magic Mike XXL

In 2012 wist Steven Soderbergh met het redelijk low budget Magic Mike flink te scoren. De film vol mannelijk bloot noteerde een waanzinnige $167,2 miljoen aan mondiale bioscoopkassa's. Voor het vervolg Magic Mike XXL nam Gregory Jacobs plaats in de regiestoel, al was Soderbergh wel betrokken als cameraman. Met wederom een beperkt budget noteerde de danskomedie financieel sterk: $122,4 miljoen wereldwijd.

De ontvangst van de film met namen als Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello en Jada Pinkett-Smith was iets minder (63%) dan het origineel (80%), maar opnieuw mag ook dit punt gesproken worden van een succes. Onlangs verscheen XXL een Blu-ray.

Synopsis

Drie jaar nadat Mike besloot te stoppen met strippen, lijkt het erop dat de overgebleven 'Kings of Tampa' ook bereid zijn de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier: met één laatste optreden in Myrtle Beach, samen met legendarische headliner Magic Mike in de spotlights.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Magic Mike XXL net aan "fresh" met 63 procent. De IMDb noteert een lagere 5,8 na ruim 27 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de muzikale danskomedie met een 3,5 (Stem zelf). FT-recensent Yara Plasman kwam tot vier sterren naar aanleiding van haar recensie.

Box Office

Het productiebudget van Magic Mike XXL bedroeg zo'n $15 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het vervolg een redelijke $12,8 miljoen en eindigde op een prima $66,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een uitstekende $122,4 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een nette $2,7 miljoen.Film: Magic Mike XXL | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: The Moves of Magic Mike XXL | Extended Malik Dance Scene | EAN: 5051888209547 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Magic Mike XXL zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Via een code kan de Digital Ultraviolet versie gedownload worden naar een device naar keuze. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een herkenbare poster, alleen dan met een voluit geschreven titel.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit is doorgaans netjes. De kleuren zijn sterk en pakkend, al is er duidelijk gebruikgemaakt van kleurfilters om sfeer mee te geven. De donkere scènes behouden ook prima de details. De scherpte is overwegend goed, zeker tijdens de close-ups. De scherpte is echter niet altijd even aanwezig in de beelden op afstand, terwijl je dit wel zou verwachten. Het geluid wordt afgeleverd door een prima DTS-HD 5.1 track, die voldoende ruimte biedt voor de stevige muzikale ondersteuning. Daarnaast is er veel - prima te volgen - dialoog.

Extra's

Het bonusmateriaal beperkt zich tot twee extra's. De eerste is de featurette The Moves of Magic Mike XXL en laat in nog geen 10 minuten zien hoe danschoreograaf Alison Faulk en assistent Teresa Espinosa achter de schermen werken aan de dansscènes, ondersteund met interviews met cast & crew. De titel van de extra Extended Malik Dance Scene geeft al aan dat het gaat om een verlengde scène in het 'danshuis' van Rome, gespeeld door Jada Pinkett Smith.

Prima opvolger en op zich nog best vermakelijk; basic blu-ray uitgave

De eerste Magic Mike was al redelijk vermakelijk en XXL borduurt in groten lijnen voort op dit deel. De verrassing is er echter wel vanaf en soms is het verhaal wel erg dun. Al met al voor de vrouwen weer prima vermaak, en voor de man toch best grappig om even mee te kijken. Komt er te veel mannelijk bloot in beeld, dan kijk je maar even op FilmTotaal voor het laatste filmnieuws. De kans op een derde deel lijkt vrij klein, maar wie weet. Deze Blu-ray uitgave is netjes, met prima beeld en geluid en zelfs wat extra's. Hieronder de online featurette 'Making the Magic':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Iemand hier die 'm wil hebben? Hij dient nu als onderzetter, maar op zich doet ie 't nog wel.

Heb 'm trouwens cadeau gekregen. Zulke troep is aan mij niet besteed en koop ik nooit.

Decepticon

Avatar

Blockbuster "Iemand hier die 'm wil hebben? Hij dient nu als onderzetter, maar op zich doet ie 't nog wel.

Heb 'm trouwens cadeau gekregen. Zulke troep is aan mij niet besteed en koop ik nooit."
Waarom heb je hem eigenlijk dan uberhaupt gekregen joh?
Wilde iemand je pesten ofzo? :E Of wist diegene niet zo goed wat jouw smaak is?

Ik heb alleen nog maar de eerste film gezien en die is best te doen voor mannen, best aardige film, ook als je de muziek leuk vindt.
XXL zal ik nog wel een keertje checken.

Blockbuster

Avatar

Decepticon "Waarom heb je hem eigenlijk dan uberhaupt gekregen joh?
Wilde iemand je pesten ofzo? :E Of wist diegene niet zo goed wat jouw smaak is?

Ik heb alleen nog maar de eerste film gezien en die is best te doen voor mannen, best aardige film, ook als je de muziek leuk vindt.
XXL zal ik nog wel een keertje checken."


Omdat ik deel 1 wel leuk vond ja. :P Deze film had helemaal geen vervolg nodig. Misschien omdat ik alles van Steven Soderbergh spaar, maar deel 2 is helemaal niet van hem. Maar dat heb ik maar niet gezegd... ;)

patrick_h

Avatar

Blockbuster "Iemand hier die 'm wil hebben? Hij dient nu als onderzetter, maar op zich doet ie 't nog wel.

Heb 'm trouwens cadeau gekregen. Zulke troep is aan mij niet besteed en koop ik nooit."
Als het de Blu Ray is wil ik 'm best hebben, de 22 euro die Bol momenteel vraagt vind ik wat prijzig en de eerste vind ik zeker beter, maar vooral de lange scene in het midden is geweldig in beeld gebracht (door Soderbergh).

Blockbuster

Avatar

patrick_h "Als het de Blu Ray is wil ik 'm best hebben, de 22 euro die Bol momenteel vraagt vind ik wat prijzig en de eerste vind ik zeker beter, maar vooral de lange scene in het midden is geweldig in beeld gebracht (door Soderbergh)."


Helaas, het is de dvd.

NieuwsFilm

meest populair