Transgender- actrice Holly Woodlawn overleden

Transgender- actrice Holly Woodlawn overleden

Woodlawn was een muze van Andy Warhol en speelde in een aantal van zijn films mee.

De transgender actrice Holly Woodlawn is op 69-jarige leeftijd in LA overleden aan kanker, meldt Variety. Woodlawn was een muze van popart kunstenaar Andy Warhol en speelde in een aantal van zijn films. Woodlawn inspireerde ook zanger Lou Reed, die over haar het nummer Walk on the Wild Side schreef.

Holly Woodlawn werd geboren als Haroldo Danhakl in Puerto Rico en trok op zijn zestiende al liftend naar New York, waar hij de transformatie tot Holly onderging. Haar nieuwe voornaam ontleende ze aan het personage dat Audrey Hepburn speelt in Breakfast at Tiffany's, haar achternaam kwam van een bord dat ze zag in een I Love Lucy aflevering op tv. Na de naamsverandering werkte zij als als danseres en vrouwelijk fotomodel, hoewel ze nooit een geslachtsoperatie onderging. Later zei ze de operatie in 1969 te hebben overwogen, om er toch voor te kiezen deze niet te doen.

Woodlawn speelde in twee Andy Warhol/Paul Morrissey films namelijk Trash in 1970 en Women in Revolt het jaar erop. Hierna ging het bergafwaarts met haar prille carriere door onder meer alcoholproblemen. Ze was onlangs nog wel te zien in een aantal afleveringen van Transparent, een Amazon serie over man die op latere leeftijd vertelt aan zijn familie transgender te zijn.



NieuwsFilm

meest populair