Idris Elba mogelijk hoofdrolspeler in 'The Dark Tower'-reeks

Idris Elba mogelijk hoofdrolspeler in 'The Dark Tower'-reeks

Hij zou Roland Deschain moeten spelen.

Vorige maand bleek dat Matthew McConaughey de favoriet was om Randall Flag te spelen in de aankomende verfilming van Stephen Kings The Dark Tower-reeks. Vandaag meldt Deadline dat niemand minder dan Idris Elba wellicht de rol van Roland Deschain zou gaan spelen. Hij is de hoofdpersoon van de boeken van King.

Mocht Elba daadwerkelijk tekenen voor de rol, dan gaat hij een flinke verplichting aan. De planning is om de acht boeken tellende reeks te verfilmen als een filmtrilogie en een aantal series. Op dit moment staat Nikolaj Arcel aan het roer van het project. Hij ontwikkelt niet alleen de eerste film, maar ook de eerste serie. Het scenario daarvan is geschreven door Akiva Goldsman en Jeff Pinkner.

Centraal in de saga staat Roland Deschain, een scherpschutter van de oude orde. Hij is op zoek naar de Donkere Toren, het centrale punt van alle universa, om de wereld te kunnen redden. Daarbij krijgt hij hulp van nieuwe en oude vrienden en neemt hij het op tegen de grootste schurk van allemaal: de Scharlaken Koning.

The Dark Tower staat gepland voor 12 januari 2017.



NieuwsFilm

meest populair