'Star Wars' spin-offs worden genrefilms

'Star Wars' spin-offs worden genrefilms

En mogen zich op elk punt in de tijd afspelen.

Nog minder dan een week en dan is het tijd voor Star Wars: The Force Awakens. Het is de eerste van een hele reeks nieuwe films die volgens Lucasfilm-voorzitter Kathleen Kennedy zal blijven draaien om de Skywalker-familie. Maar tussendoor is er ruimte voor spin-offs. Denk maar aan Rogue One: A Star Wars Story en de Han Solo-film. In een interview met SlashFilm ging Kennedy in op de spin-offs. Dat moeten genrefilms worden.

”De standalone films kunnen passen binnen een breed palet aan genres binnen het Star Wars universum,” vertelde Kennedy. Ze zullen wel verschillen van Marvel-films, die ook binnen verschillende genres passen. ”Zij bouwen hun verhalen rond personages en dan laten ze die personages zien in andere verhalen. Star Wars is een plek, een universum, dus die verhalen worden iets anders opgebouwd dan bij Marvel.”

Het is verder niet perse de bedoeling om vervolgen te maken op standalone-films. "Zo worden ze niet perse ontworpen," vertelde Kennedy. Zij benadrukte nog dat de films "absoluut een begin, midden en eind hebben." Toch laat Kennedy de deur open voor vervolgfilms door te zeggen dat ze niet perse zo ontworpen worden. Mocht een film het uitzonderlijk goed doen aan de box office, kan er altijd een vervolg komen.

Verder maakte Kennedy nog duidelijk dat de films zich niet alleen rond de saga-films af hoeven te spelen. ”Het is gewoon toeval dat Rogue One de voorganger van New Hope is en dat we een Han Solo-film maken, maar ik wil niet zeggen dat de standalone films perse een prequel-idee volgen. Ik denk dat het tot nu toe toeval is. En om eerlijk te zijn hebben we de volgorde van die films op het laatste moment veranderd, dus het is echt niet de intentie.”

Interessant is natuurlijk dat Kennedy zo gemakkelijk stelt dat de films op het laatste moment opgedraaid zijn. Waarom is niet bekend. Tot slot vertelde ze nog dat de films zich ”op elk moment in de tijdlijn” af kunnen spelen. ”Er zijn geen strikte regels voor wat we doen.”



NieuwsFilm

meest populair