J.J. Abrams onthult wat je moet weten voordat je 'Star Wars: The Force Awakens' gaat zien

J.J. Abrams onthult wat je moet weten voordat je 'Star Wars: The Force Awakens' gaat zien

En vertelt meteen hoe de film begint.

Het is aftellen geblazen. Nog maar een paar dagen en dan draait Star Wars: The Force Awakens dan eindelijk in de bioscoop. De film is al jaren in de maak en de geheimhouding groot. Maar nu de release akelig dichtbij komt, krijgt regisseur J.J. Abrams van de Toronto Sun de vraag voorgelegd wat mensen moeten weten over de film. Daarbij onthulde hij ook meteen het begin.

”Ze hoeven helemaal niets te weten. Wat je wel moet weten wordt je uitgelegd (in dezelfde ‘crawl’ die Lucas gebruikte in de zes vorige Star Wars afleveringen),” begon Abrams. ”Wat je zou kunnen weten is dat dit verhaal gaat over personages die je al gezien hebt, waarvan er twee centraal staan. Een ervan is Rey (Ridleys rol), die echt ver van de beschaving leeft en bruikbare spullen haalt uit een begraafplaats voor ruimteschepen, die schepen zijn de rest van een enorme strijd die op een planeet met de naam Jakku uitgevochten werd. En dan is er Finn (Boyega), een Stormtrooper die van zijn rol afstapt en zijn verleden en dat is niet bepaald een veilig idee. Die twee personages worden, zoals het hoort binnen Star Wars, een groot avontuur ingeworpen als hun paden elkaar kruisen. En dan moeten ze plotseling, wanhopig, ergens komen voordat ze gevangen worden, want ze worden achtervolgd. Het duo, en BB-8, onze nieuwe robot die wat belangrijke informatie heeft om de First Order te verslaan, nou, zij, het is het begin van het verhaal. Dat is allemaal wat zich vroeg in de film afspeelt.”

Dus dat moeten we in elk geval weten! Mocht je nou 16 december al naar de bioscoop trekken, en iets meer informatie willen (en dan vooral over het gat tussen Return of the Jedi en The Force Awakens) hebben we een mooie special voor jullie waarin dat allemaal uitgewerkt is.



NieuwsFilm

meest populair