Toch zwart-wit versie voor 'Mad Max: Fury Road'

Toch zwart-wit versie voor 'Mad Max: Fury Road'

En het regent nominaties en prijzen voor de George Millers topper, misschien wel de grootste verrassing van 2015.

Vooraf behoorde Mad Max: Fury Road zeker niet tot de meest opvallende titels van 2015. Achteraf is de film misschien wel de grootste verrassing en nu we in het prijzenseizoen zijn aanbeland, blijkt dat de film ook door de critici hooggewaardeerd wordt. De film is namelijk door de Online Film Critics Society tot Beste Film van 2015 uitgeroepen.

Leuk voor de makers en leuk voor het voorspel richting de Oscars. Wat misschien leuker is voor de fans is dat de film van regisseur George Miller toch een zwart-wit versie krijgt. Deze ontbrak op de Blu-ray, maar Screen Daily ontving hoopvolle woorden van Miller en producent Doug Mitchell.

Miller gaf aan dat de zwart-wit versie de versie is die hij oorspronkelijk wilde maken. Mitchell voegde daaraan toe dat er een officiële z/w-versie bestaat en dat er een kans is dat deze in 2016 in de bioscoop verschijnt. Mocht dit gebeuren, dan is het uiteraard de vraag of ons kikkerlandje meeprofiteert. Wie weet zien wij deze kleurloze versie alleen via een speciale Blu-Ray uitgave, wat uiteraard ook geen enorme straf is.


Eerder zei Miller al eens:

Overigens kreeg Fury Road ook dertien nominaties voor de Critics' Choice Awards, onder meer voor Best Picture, Best Actress in an Action Movie (Charlize Theron), Best Actor in an Action Movie (Tom Hardy) en uiteraard Best Director.

NieuwsFilm

meest populair