Jeremy Renner wordt ongeslagen bokskampioen Rocky Marciano

Jeremy Renner wordt ongeslagen bokskampioen Rocky Marciano

De man, geadoreerd door de fictieve Rocky Balboa, stierf door een vliegtuig ongeluk.

The Hollywood Reporter meldt dat niemand minder dan Jeremy Renner (Kill the Messenger) in een biografische boksfilm zal optreden als Rocky Marciano. De Amerikaan (1923 - 1969) was een ongeslagen zwaargewicht kampioen toen hij een punt achter zijn loopbaan plaatste op 32-jarige leeftijd. Zijn record meldde een winst van 49 wedstrijden, Marciano had er geen één verloren.

De bokser behield de titel van kampioen in het zwaargewicht van 1952 t/m 1956. Sylvester Stallone's vuistvechter, Rocky Balboa, is in enige mate naar hem geschapen wat betreft de naam en de manier van vechten. In de welbekende boksfilms vermeldt Balboa zelf wat een legende Marciano is. Laatstgenoemde stierf helaas op 31 augustus 1969, 's avonds net voor zijn verjaardag. Hij was aan boord van een privévliegtuig samen met passagier Lew Farrell en piloot Glenn Belz. Zij kwamen om het leven toen het voertuig een boom raakte tijdens de landing. Het gebrek aan licht en het slechte weer zouden een belangrijke factor hebben gespeeld in het ongeval.

De film, getiteld Undefeated: The Rocky Marciano Story, zal de bokser vanaf zijn geboorte tot aan zijn heengaan volgen. Morris S. Levy, die de rechten van het verhaal bezit, fungeert als producent. Momenteel is er enkel nog een script van Samuel Franco en Evan Kilgore, het zoeken naar een regisseur staat bovenaan hun lijst.



NieuwsFilm

meest populair