Algemeen

Hoe anders had 'Star Wars: The Force Awakens' kunnen zijn..? (SPOILERS)

En welk nieuw personage had oorspronkelijk moeten sterven in Episode VII?

door Bram de Groot om 15:27 in Algemeen
Voor wie Star Wars: The Force Awakens ondertussen heeft gezien kan niet ontkennen dat er een aantal onverwachte zaken in de film voorkomen. Zo ging er een bepaald personage dood en werd er een bepaald personage pas erg laat geïntroduceerd. Ondertussen geven meerdere betrokkenen online reacties op de gebeurtenissen, uiteraard met stevige SPOILERS. Dus je bent gewaarschuwd!!

Wat betreft de late introductie van Luke Skywalker (Mark Hamill) is nu duidelijk dat dit in eerdere versies van het script helemaal niet de bedoeling was. Scriptschrijver Michael Arndt, die op een zeker moment werd vervangen door regisseur J.J. Abrams en co-schrijver Lawrence Kasdan, liet tijdens een Q&A na de vertoning van de film weten dat Luke eerder geïntroduceerd zou worden:Voor wie Abrams' The Force Awakens heeft gezien, weet dat we in Star Wars: Episode VIII van regisseur Rian Johnson (Looper) zeker meer van Luke gaan zien, aangezien zijn introductie de cliffhanger werd. Een personage die we niet te zien krijgen is Harrison Fords Han Solo. Er was oorspronkelijk ook een (nieuw) personage die het einde van Episode VII niet had mogen halen.

Volgens acteur Oscar Isaac moest zijn personage Poe Dameron sterven nadat de TIE Fighter neerstortte op de planeet Jakku. Isaac meldde tegenover GQ dat hij dit in eerste instantie begreep van Abrams. De regisseur kwam hier dus later op terug. Het was overigens ook al een tijd bekend dat de X-Wing piloot een aandeel krijgt in de opvolger die in de zomer van 2017 verschijnt.

En over spoilers gesproken, hieronder de video 'Easter Eggs, Secret Cameos & References' van Mr Sunday Movies:Hieronder ter vermaak een clip uit de show van Stephen Colbert, waarin hij in een paar tellen de originele trilogie uitlegt.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Gelukkig maar dat Poe Dameron gewoon nog leeft. Oscar Isaac is een veel te goede acteur. Zelfde geldt voor Christie, blij toe dat ze beiden terugkeren voor Episode VIII. Hopelijk beide met uitgebreide rollen. Vind het wel een beetje jammer dat Johnson Episode VIII niet geheel met 65mm kan filmen... Misschien dat Trevorrow dat wel voor elkaar kan krijgen :E Hoop wel dat Johnson IMAX gebruikt voor sommige scenes! De IMAX scene met de Falcon was echt spectaculair in The Force Awakens.

DeMuizenkoning

Avatar

Steve-O "Gelukkig maar dat Poe Dameron gewoon nog leeft. Oscar Isaac is een veel te goede acteur. Zelfde geldt voor Christie, blij toe dat ze beiden terugkeren voor Episode VIII. Hopelijk beide met uitgebreide rollen."


Helemaal mee eens. Gisteren een recensie geschreven over The Force Awakens en ik zei toen al dat beide personages indrukwekkend zijn maar helaas niet genoeg diepgang kregen, hopelijk word daar nog aan gewerkt in het volgende deel, want het zijn beide interessante personages.

Verder vind ik dit allemaal niet zo heel interessant, zo kan je wel over elke film speculeren wat er had kunnen gebeuren. Het is veranderd in een positieve manier, want het pakte in mijn ogen goed uit in de film. Harrison Ford's einde als Han Solo kwam als een verassing (wat volgens mij Luke ook motiveert om achter Kylo aan te gaan, of om nog proberen hem te 'redden' of misschien het te 'eindigen', vanwege het feit dat het zijn leerling was en hij hij zich gedeeltelijk verantwoordelijk voelt voor wat er is gebeurt en nu wel móet terugkomen) en de onthulling van Luke Skywalker was natuurlijk wel een gigantisch open einde/cliffhanger maar ben nu al gigantisch benieuwd naar het vervolg.

Beau

Avatar

Voor de fans van Han Solo is er goed nieuws:
Kathleen Kennedy heeft op een persconferentie verteld dat alle aanwezige acteur op de conferentie, terug zouden keren voor Episode VIII, en Harrison Ford was daar ook aanwezig. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we Solo dus zien in een flashback

Infje

Avatar

Vrienden koesteren de hoop dat Solo nog leeft. Volgens mij hebben we dan niet dezelfde film gezien. Die lightsaber kan ik nog wel omheen, maar dan die val en daarna de ontploffing van heel de planeet? Nee, Solo is gone. Ik snap die keuze wel gezien zijn leeftijd maar ik had hem niet zo willen zien gaan en al helemaal niet met zo weinig reactie erop.

Mooi argument trouwens over Luke. Klinkt plausibel. Ik snap alleen die hele opzet met die kaart niet. Waarom zou hij dat achterlaten?, hoe weet The First Order dat? Hoe komt von Sydow aan een stukje? Waarom start R2D2 ineens op tijdens het perfecte moment? Waarom gaat alleen die chick er na toe? Voelde als 1 groot plotdevice.

DepecheWorld76

Avatar

Harrison Ford heeft laten weten klaar te zijn met Han Solo en zit ook niet op een terugkeer (in wat voor vorm dan ook) te wachten.
Wat hem betreft had Han Solo in Return of the Jedi al het loodje gelegd.

Roeltje

Avatar

Steve-O "De IMAX scene met de Falcon was echt spectaculair in The Force Awakens."


Het was inderdaad een spectaculaire scene en de aspect ratio leidde niet af, het zat logisch in het verhaal. Ook was de kwaliteit heel scherp. Maar het was echt een actiescene. Dus je kon niet echt genieten van de IMAX- kwaliteit. Los van dit was deze film een hele mooie ervaring in de IMAX Arnhem!

spock

Avatar

1.Ik vraag mijn ook af hoe komt dat"Rey"opeens de force heeft in die ondervragings scene?
2.Hoe komt het dat de zoon van"han solo" bij de Dark side zit en met wie is hij dan getrouwd ?

spock

Avatar

OPGELET SPOILER maar omdat iedereen dat hier doet doe ik het ook.
Wat ik mijn afvraag hoe wist"Rey"in de ondervragings scene dat ze ook de force had,en zo ja waarom had ze het dan niet eerder gebrijkt?.
En waarom zit de zoon van"Han solo" bij de dark side en met wie is Solo dan getrouwt?.
voor de rest een top film.

brawljeff

Avatar

spock "1.Ik vraag mijn ook af hoe komt dat"Rey"opeens de force heeft in die ondervragings scene?
2.Hoe komt het dat de zoon van"han solo" bij de Dark side zit en met wie is hij dan getrouwd ?"


1. Dat weten we nu nog niet, maar pas in de vervolgdelen. Ze zou een dochter van Luke kunnen zijn, wat verklaart dat ze zo krachtig is.

2. Hij heeft Ben/Kylo met Leia gekregen.. Dat was wel duidelijk in de film toch? Hij is misleid door Snoke tijdens zijn trainingen, vandaar dat hij naar de dark side ging. Die oude vent in Return of the Jedi probeerde hetzelfde te doen met Luke, maar die kon het weerstaan. Ben/Kylo blijkbaar niet. Stel al deze vragen nog maar eens als deel 3 uit is..

skullsplitter

Avatar

spock "1.Ik vraag mijn ook af hoe komt dat"Rey"opeens de force heeft in die ondervragings scene?
2.Hoe komt het dat de zoon van"han solo" bij de Dark side zit en met wie is hij dan getrouwd ?"

Zitten slapen? Want veel meer in-your-face konden ze het niet maken zonder zichzelf belachelijk te maken.

Nielsgibby10

Avatar

Heb je de originele trilogie überhaupt wel gezien?

spock

Avatar

brawljeff "1. Dat weten we nu nog niet, maar pas in de vervolgdelen. Ze zou een dochter van Luke kunnen zijn, wat verklaart dat ze zo krachtig is.

2. Hij heeft Ben/Kylo met Leia gekregen.. Dat was wel duidelijk in de film toch? Hij is misleid door Snoke tijdens zijn trainingen, vandaar dat hij naar de dark side ging. Die oude vent in Return of the Jedi probeerde hetzelfde te doen met Luke, maar die kon het weerstaan. Ben/Kylo blijkbaar niet. Stel al deze vragen nog maar eens als deel 3 uit is..
"

Dus je beweer dat Han met Leia getrouwd is? uit welke scene blijkt dat uit dan?

Darthmar

Avatar

spock "Dus je beweer dat Han met Leia getrouwd is? uit welke scene blijkt dat uit dan?"


Newsflaash: je hoeft niet te trouwen hoor om kinderen te kriijgen als stel.

En volgens mij zegt Han Solo tegen Leia ik heb ONZE zoon gezien

Steve-O

Avatar

Roeltje "Het was inderdaad een spectaculaire scene en de aspect ratio leidde niet af, het zat logisch in het verhaal. Ook was de kwaliteit heel scherp. Maar het was echt een actiescene. Dus je kon niet echt genieten van de IMAX- kwaliteit. Los van dit was deze film een hele mooie ervaring in de IMAX Arnhem!"

Weet jij toevallig of het scherm in IMAX beter is ten opzichte van andere IMAX schermen in Nederland? Ik weet dat de IMAX zaal in Arnhem speciaal gemaakt is, zoals het hoort, maar ik heb niet vernomen dat ze daar een geüpgraded scherm hebben.

Hopelijk komt laser snel naar Nederland en ziet Pathé er wat in om hun IMAX schermen ook te vergroten, al zal dat in veel plekken waarschijnlijk moeilijk gaan..

Hoop diep dat Johnson ook IMAX gaat gebruiken in Episode VIII. Erg jammer dat het niet compleet in 65mm gefilmd gaat worden, maar 35mm is ook gewoon erg goed. Ik blijf in ieder geval hopen op een paar grote IMAX scenes, waarvan natuurlijk één een lightsaber gevecht is ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair