J.J. Abrams had graag 'Star Wars: Episode VIII' geregisseerd

J.J. Abrams had graag 'Star Wars: Episode VIII' geregisseerd

En een 'The Force Awakens' update: weer twee records, al bijna $700 miljoen, IMAX-poster 2/4 en flink wat fraaie concept-art.

In de zomer van 2014 werd bekend dat Rian Johnson (Looper, The Brothers Bloom) de regie op zich mocht nemen van Star Wars: Episode VIII, uiteraard de nog titelloze opvolger van The Force Awakens. Op dat moment was J.J. Abrams druk bezig met Episode VII. Nu blijkt dat Abrams graag het achtste deel had geregisseerd.

Acteur Greg Grunberg, die X-Wing piloot Snap Wexley speelt in Star Wars 7, sprak met The Washington Post en zei dat Abrams, een zeer goede vriend van hem, erg open en eerlijk tegen hem reageerde over het script van Episode VIII: ‘Het is zo goed, ik zou wensen dat ik deze maakte." Overigens schijnt regisseur Johnson intensief samen te werken met uitvoerend producent Abrams aan het eerstvolgende deel in de 'Star Wars Sequel Trilogy'.

Box Office Update
Overigens blijft Star Wars: The Force Awakens enorme indruk maken aan de wereldwijde bioscoopkassa's. In de States werd op dinsdag zo'n $37,3 miljoen opgehaald. Opnieuw een record. Het record stond op naam van The Amazing Spider-Man die in 2012 met een score van $35,0 miljoen opende op de dinsdag. Tevens is The Force Awakens - nu op $325,4 miljoen - de film die het snelst is doorgegroeid naar $300 miljoen opbrengst. Hiervoor had de film slechts 5 dagen nodig. Ook een record. Jurassic World deed dit onlangs in slechts 8 dagen, nu dus het oude record... Wereldwijd staat de steller op $689,4 miljoen.

Volgens experts zou The Force Awakens met gemak de grens van $2 miljard gaan passeren en zelfs een worp kunnen doen naar de $3 miljard, dus ook het record van Avatar ($760,5 miljoen in de States; $2.787,9 miljoen wereldwijd). Er wordt ook beweerd dat het tweede weekend opnieuw enorm zal worden, met een score richting de $200 miljoen. De kans is sowieso groot dat er met The Force Awakens na aankomend weekend al meer is opgehaald dan met Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999), met $474,5 miljoen de meest verdiende Star Wars-film tot op heden in de States. Wereldwijd kwam Episode I uit op $1.027,0 miljoen. En dat is inclusief de 3D-rerelease in 2012.

Captain Phasma
Actrice Gwendoline Christie sprak (met lichte spoilers) met The L.A. Times over haar personage Captain Phasma en hoe het aandeel van haar personage zich in Episode VIII verhoudt ten opzichte van de beperkte aanwezigheid in The Force Awakens: "Ze heeft veel impact, maar ze is niet de gehele tijd aanwezig in de frontlinies van de actie. Ze is een belangrijk personage, een slechterik in de beste zin van het woord."

Posters & concept-art
Hieronder tref je een nieuwe IMAX poster aan, die aansluit op een eerdere IMAX affiche. Het is de tweede in de reeks van vier vergelijkbare IMAX-posters. Vervolgens ze je een aantal fraaie concept-art. Let wel op, deze bevatten lichte spoilers..!

[url=http://cdn.filmtotaal.nl/images/newscontent/b5ae11d.jpg][/url]











































NieuwsFilm

meest populair