Beyond Sleep openingsfilm IFFR 2016

Beyond Sleep openingsfilm IFFR 2016

Het betreft een verfilming van een boek van Willem Frederik Hermans.

De film Beyond Sleep is de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam 2016. Het betreft de verfilming van de bestseller Nooit meer slapen van schrijver Willem Frederik Hermans.

Deze Noors/Nederlandse productie gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden en dat hij in de voetsporen van zijn vader zal kunnen volgen. Deze is tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen. De film is geregisseerd door Boudewijn Koole. Hij maakte onder meer de Nederlandse Oscar-inzending Kauwboy. Reinout Scholten van Aschat neemt in de film de hoofdrol van Alfred Issendorf voor zijn rekening.

"We zijn uitermate verheugd te kunnen openen met Beyond Sleep," aldus Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR. "Dit verhaal, dit boek is met recht een Nederlandse klassieker en de film weet door de indringende vertelwijze, onderstreept door de kracht van het prachtige natuurbeeld, een nieuwe dimensie toe te voegen. Regisseur Boudewijn Koole maakte eerder veel indruk met het internationaal bekroonde Kauwboy, en heeft van Beyond Sleep, met een bevlogen team en topacteurs Reinout Scholten van Aschat en Pål Sverre Hagen, iets prachtigs weten te maken. Een droom van een openingsfilm: een Nederlands verhaal dat door internationale cinematografische- en productionele samenwerkingsverbanden naar een hoger plan wordt getild."

Het IFFR opent op 27 januari 2016. Na het festival wordtBeyond Sleep op 11 februari 2016 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair