Jennifer Lawrence kwam in aanmerking voor 'The Hateful Eight'

Jennifer Lawrence kwam in aanmerking voor 'The Hateful Eight'

En hoe kwam de regisseur bij Jennifer Jason Leigh terecht?

Elke film die Quentin Tarantino maakt is een belangrijk fenomeen voor hem en The Hateful Eight is geen uitzondering. Wederom wist de 52-jarige Amerikaan een opvallende cast bijeen te vergaren. Aangezien zes van de acht verachtelijke individu's gecast zijn met de acteurs die hij in gedachten had, zal hij meer dan tevreden zijn. De enige twee waar speling in zat waren Bob, de Mexicaan (Demián Bichir) en Daisy Domergue, de gevangene (Jennifer Jason Leigh). Voordat Tarantino een definitief besluit nam rondom Daisy, zat hij met een andere Jennifer in zijn hoofd. Namelijk de 25-jarige Hunger Games-ster, die hij had ontmoet.

"Ik ben een groot fan van Jennifer Lawrence," vertelt de filmmaker aan Entertainment Weekly. "Ik geloof dat ik eerder heb gezegd dat haar relatie met David O. Russell net als William Wyler en Bette Davis is, wat goed werkt. En ik had het vermoeden dat ze het uitstekend zou doen in deze rol, dus we spraken er met elkaar over en nog meer. Ik denk dat ze gewoon uit fatsoen mij ontmoette. Ze was namelijk bezig met 'Joy', en ze moest reclame maken voor de laatste 'Hunger Games'-film. Er was geen verdomde schijn van kans dat ze beschikbaar zou zijn. Dat gezegd hebbende, ik ben blij dat ik geen jongere persoon heb aangenomen. Ik denk dat ik absoluut de juiste keus heb gemaakt, wat de leeftijden van de karakters betreft."

Uiteindelijk nam Tarantino de 53-jarige Jennifer Jason Leigh aan, want hij wilde dat het enige vrouwelijke personage zich met de anderen kon meten. In totaal zag hij drie actrices zitten, om zeker van zijn keuze te zijn bekeek hij een reeks films van de dames. Het was de Jennifer Jason Leigh-filmfestival die zijn hart stal. Titels als The Hitcher, Fast Times at Ridgemont High en eXistenZ kwamen o.a. voorbij, maar ook eentje van Nederlandse bodem.

"Een grote film die hielp was er eentje van Paul Verhoeven, 'Flesh+Blood', met Rutger Hauer. Ze is er fantastisch in. Ik had het ontzettend naar mijn zin met deze filmfestivals. Het was een kleine herinnering aan de jaren 90, ze was als de vrouwelijke Sean Penn. Je nam haar niet aan voor de rol van het vriendinnetje, je castte haar in films waar het om háár performance draaide."



NieuwsFilm

meest populair