Nieuwe film Christopher Nolan bekend: 'Dunkirk'

Nieuwe film Christopher Nolan bekend: 'Dunkirk'

Mark Rylance, Kenneth Branagh en Tom Hardy zouden in gesprek zijn voor de WOII-film.

Het lijkt er inderdaad op dat Christopher Nolan een film gaat regisseren die zich afspeelt in het Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nadat een Frans tijdschrift het bericht een paar dagen geleden al meldde, heeft Variety nu de details over Dunkirk, de voorlopige titel van de film.

Volgens Bronnen van Variety zal Nolan Dunkirk niet alleen regisseren en produceren (samen met Emma Thomas) voor Warner Bros. Hij zorgt ook voor het script. Er is nog geen cast aangetrokken, al zouden Mark Rylance (The BFG), Kenneth Branagh (Jack Ryan: Shadow Recruit) en Tom Hardy (The Revenant) in gesprek zijn voor rollen. Ook is Nolan gestart om jongere onbekende acteurs aan te trekken.

Het verhaal van Dunkirk gaat over de legendarische evacuatie van de Noord-Franse stad Dunkerque, oftewel Duinkerke, tijdens WOII.

"We zijn verrukt om opnieuw samen te werken met Christopher Nolan, een buitengewone filmmaker die enkele van de meest gewaardeerde en commercieel succesvolle films aller tijden heeft gemaakt," aldus Greg Silverman, een big shot bij Warner. "‘Dunkirk’ is een aangrijpend en sterk verhaal en we kijken er naar uit om te zien hoe Chris, Emma en hun cast het vertalen naar het grote doek."

De opnames worden een combinatie van IMAX 65mm and 65mm groot formaat film, voor maximale beeldkwaliteit en een imponerend effect. De opnames starten in mei en er worden zoveel als mogelijk op de ware locaties in Frankrijk gefilmd. De verschijningsdatum staat al een tijdje vast op 20 juli 2017. Het wordt Nolans eerste films sinds Interstellar uit 2014.



NieuwsFilm

meest populair