Quentin Tarantino aangeklaagd voor 100 miljoen dollar

Quentin Tarantino aangeklaagd voor 100 miljoen dollar

Heeft de beruchte filmmaker het idee van 'Django Unchained' gestolen?

Nou, Quentin Tarantino, gelukkig Nieuwjaar! Niet alleen hebben piraten zijn The Hateful Eight naar het internet gelekt, nu wordt de regisseur aangeklaagd wegens Django Unchained. En niet voor een klein bedrag ook. Twee heren, Torrance J. Colvin en Oscar Colvin Jr., eisen van de 52-jarige Amerikaan, de Weinstein Company en Columbia Pictures een flink bedrag van 100 miljoen dollar. Naar verluidt heeft het duo een scenario gepend wat Tarantino klakkeloos overnam en de zijne heeft gemaakt.

Hun verhaal, getiteld Freedom, volgt de ontsnapte slaaf Jackson Freeman. Hij is op zoek naar zijn familie die hij vrij wil kopen van een kwaadaardige plantage eigenaar. Om de betaling tot een goed eind te brengen moet Freeman een martelende reis ondergaan. Daarbij wordt hij geassisteerd door de blanke Samson. Samen trachten ze Freemans geliefden uit de klauwen van slavernij te bevrijden.

Django Unchained, zoals de kijkers van de western zullen weten, bevat inderdaad vergelijkingen met het bovengenoemde verhaal. Zo hebben we o.a. te maken met Django Freeman (Jamie Foxx) die zijn vrouw wil bevrijden, nadat hij door Dr. Schultz (Christoph Waltz) in vrijheid gesteld wordt. Ook in de western van Tarantino komt een 'kwaadaardige plantage eigenaar' voor. Deze wordt door niemand minder dan Leonardo DiCaprio gespeeld: Calvin J. Candie.

De tenlastelegging is pas geleden in Washington, D.C. ingediend. De Colvins beweren dat zij het hart, de botten en de spieren van het oorspronkelijke verhaal hebben verstrekt, welke Tarantino plagieerde. In de aanklacht staat zelfs een quote van de filmmaker vermeldt: "Ik steel van alle films die ooit gemaakt zijn."

Torrance J. Colvin rapporteerde eveneens dat zij hun script naar het William Morris Agentschap hebben gestuurd. Zij zouden onder de indruk zijn geweest van het schrijfwerk en daaropvolgend over potentiële regisseurs hebben gesproken. Tarantino was één van de kandidaten. De beste man gaf echter in het verleden al aan dat hij z'n inspiratie uit Django van Sergio Corbucci haalde. Een western uit 1966.



NieuwsFilm

meest populair