Michael Bay kondigt (opnieuw) afscheid aan na 'Transformers 5'

Michael Bay kondigt (opnieuw) afscheid aan na 'Transformers 5'

Vijfde deel in de kaskraker-reeks wordt zijn laatste.

Bij ieder Transformers-vervolg heeft franchise-kopman Michael Bay nog gezegd dat het de laatste keer zou zijn dat hij de film regisseerde. Ook nu weer lijkt hij te zeggen dat hij voor de laatste keer de regie op zich neemt. In dit geval voor het vierde deel van het origineel uit 2007.

"Ik doe Transformers... 5, toch?" aldus Bay tegenover het magazine Rolling Stone. "J.J. zei het, 'jij bent de enige kerel die dit kan doen.' Maar het is tijd om door te gaan. Nog eentje."

Met J.J. bedoelt Bay uiteraard J.J. Abrams, de regisseur van onder meer Star Wars: The Force Awakens, die overigens geen enkele rol lijkt te hebben binnen de franchise. Overigens is Steven Spielberg wel producent en doordat Spielberg een belangrijk mentor van Abrams is, wordt het wereldje weer een stuk kleiner.

Overigens ving Rolling Stone ook een videogesprek op van Bay met iemand van ILM. Bay kreeg conceptbeelden voor de vijfde film te zien, met een onder water gecrasht buitenaards ruimteschip en een nieuwe Transformer-kiepwagen met een mantel. Over het laatste was Bay niet tevreden.

Transformers 5 staat gepland voor de zomer van 2017 en Mark Wahlberg kondigde onlangs aan dat hij terugkeert. Het vierde deel Transformers: Age of Extinction gold als een soort nieuwe start, met een bijna compleet nieuwe groep acteurs en actrices. Met een omzet van $1.104,1 miljoen was Age of Extinction de enige film die in 2014 de grens van $1 miljard wereldwijd passeerde.



NieuwsFilm

meest populair