'Batman v Superman: Dawn of Justice' houdt geen rekening met kritiek op 'Man of Steel'

'Batman v Superman: Dawn of Justice' houdt geen rekening met kritiek op 'Man of Steel'

Henry Cavill is zich wel bewust van de wisselende kritiek.

Ondanks dat de superman-reboot Man of Steel (2013) financieel goed presteerde was de ontvangst wisselend. Een van de grote kritiekpunten was dat Superman een enorm aantal brugerslachtoffers zou hebben gemaakt tijdens de eindstrijd met Zod. Over zo'n anderhalve maand gaat Batman v Superman: Dawn of Justice in première. Hoofdrolspeler Henry Cavill gaf aan hoe dit vervolg omgaat met de kritiek.

Tegenover Cineplex gaf Cavill aan dat Dawn of Justice niet opzettelijk rekening houdt met de kritiek op Man of Steel, iets wat Marvels Avengers: Age of Ultron wel leek te doen aangezien er vele burgers werden gered tijdens de enorme verwoesting die werd aangericht in door de Avengers en hun tegenstanders. Cavill:

"De ontvangst van mijn eerste Superman-film bleek op basis van wat ik heb gelezen redelijk wisselend. Iedereen waarmee ik heb gesproken heeft van de film genoten, maar ik denk ook niet dat iemand zomaar volmondig zijn eerlijke reactie geeft. Ik denk niet dat er in Batman v Superman een opzettelijke verwijzing zit naar de problemen die mensen hebben met

Regisseur Zack Snyder liet ook van zich horen en liet tegenover Obsev doorschemeren dat Dawn of Justice een opzet is richting de Justice League-tweeluik, waarvan het eerste deel eind 2017 verschijnt: "We werken op dit moment toch aan de Justice League-film? Justice League is de volgende stap voor deze personages om een groter team te vormen. Misschien is er wel een grotere vijand om tegen te vechten?" Hiermee lijkt Dawn of Justice steeds meer op een Justice League - Part 1.

Batman v Superman draait van 24 maart in de Nederlandse bioscoop. Hieronder de bekritiseerde scène waarin Superman vele duizenden slachtoffers maakt in zijn strijd met Zod.



NieuwsFilm

meest populair