George Miller over toekomst 'Mad Max'

George Miller over toekomst 'Mad Max'

Eerst een kleine film en dan iets zonder Furiosa.

Met Mad Max: Fury Road bewees regisseur George Miller één van de beste actieregisseurs van het moment te zijn. Zijn film, met hoofdrollen voor Tom Hardy (Max) en Charlize Theron (Furiosa) werd door menig filmcriticus verkozen tot de beste film van het jaar. In een interview met Entertainment Weekly ging hij in op de toekomst van de franchise.

Allereerst vertelde hij een verhaal voor het vervolg klaar te hebben, maar wellicht eerst een kleinere film te maken. ”Ik heb er al gesprekken over. Maar ik weet niet of het de volgende film is die ik wil maken. Ik heb ook iets kleiners voordat we weer naar de woestijn trekken – iets dat hedendaags is en dat redelijk snel gemaakt kan worden. En het is iets dat niet technisch bijzonder moeilijk is. Iets gericht op spel, gewoon om af te komen van de vermoeidheid.”

Het zal dus nog even duren voordat er nog een Mad Max-film komt. Wat Furiosa betreft vertelde hij het volgende: ”Het is een behoorlijk interessant personage, dus het zou mooi zijn om haar verhaal te kunnen vertellen. Haar achtergrondverhaal is erg interessant. We hinten er alleen naar in de film, want deze film is er een op de vlucht; mensen hebben geen tijd om te praten. Maar je pikt wel van alles op, je hebt het gevoel dat ze dingen heeft meegemaakt. Dat is wat de film probeert te bereiken. Je probeert een flinke ijsberg te verstoppen onder het puntje. De gebeurtenissen in de film, en veel van wat er onder de oppervlakte zit mee nemen, dat is erg bewust. Dus op veel manieren heeft het publiek al dingen kunnen leren over Furiosa. Genoeg om te intrigeren. En ze heeft een interessant verhaal.”

Ondanks deze interesse is het verre van zeker dat Theron nog eens op moet komen dagen voor de rol. Miller vertelde twee ideeën voor vervolgen te hebben, maar Furiosa zou daar niet in voorkomen. Wel zou ze ”interactie” hebben met Max, maar op welke manier weten we niet.



NieuwsFilm

meest populair