Scott Haze naast Miles Teller in drama 'Thank You for Your Service'

Scott Haze naast Miles Teller in drama 'Thank You for Your Service'

Ook Haley Bennett is te zien in het regiedebuut van Jason Hall over soldaten met een trauma.

Tweeënhalf jaar geleden waren er nog plannen dat Steven Spielberg en Daniel Day-Lewis mogelijk werk gingen maken van Thank You for Your Service, een verfilming van het gelijknamige boek van journalist David Finkel. Inmiddels heeft American Sniper-scenarist Jason Hall de touwtjes in handen genomen, zowel als schrijver en regisseur. Miles Teller en Haley Bennett voegden zich later aan de cast toe. Nu is de beurt aan Scott Haze (Child of God).

Thank You for Your Service is een vervolg op Finkel's eerste boek The Good Soldiers. Het gaat om soldaten die de oorlog in Bagdad, Irak achter zich laten en weer terug naar huis keren. De militairen kampen echter met posttraumatische stressstoornis en weten hun plekje in de maatschappij niet meer zo goed terug te vinden. Teller belichaamt Adam Schumann, een ervaren soldaat die Irak als een gebroken man verlaat. Bennett speelt zijn steunende vrouw. Scott Haze en Beulah Koale zullen ook landsverdedigers met PTSS uitbeelden.

Het boek komt uit 2013. Productiebedrijf Amblin Entertainment en DreamWorks trachten de film te verwezenlijken. Het oorlogsdrama moet ergens dit jaar nog uitkomen. Scott Haze zal binnenkort te zien zijn in de sciencefiction thriller Midnight Special, met Michael Shannon en Joel Edgerton.



NieuwsFilm

meest populair