J.J. Abrams over de kritiek dat 'The Force Awakens' een "rip-off" is van 'A New Hope'

En waarom besloot Abrams om niet de complete trilogie te regisseren.

Ondanks de vele positieve reacties op Star Wars: The Force Awakens is er ook enige kritiek. De film zou namelijk teveel lijken op de originele trilogie en dan met name op de eerste Star Wars-film Star Wars: Episode IV - A New Hope uit 1977. Regisseur J.J. Abrams sprak met The Hollywood Reporter over de "Rip-off" kritiek.

"Wat we ook zouden doen, ik wist dat er een groep mensen - en ik hoopte dat het een zo klein mogelijke groep zou worden - een probleem zou hebben met uiteenlopende zaken," aldus Abrams. "Maar ik wist dat we erin geloofden dat we om geen andere reden startten om een betekenisvolle, speciale en vermakelijke film op te leveren die de tijd van de mensen waard zou zijn."

Abrams blijkt de kritiek ook te begrijpen: Ik kan mij voorstellen dat iemand zou zeggen dat het een complete rip-off is. Voor mij was belangrijk dat er complete nieuwe personages werden geïntroduceerd waarbij gebruik werd gemaakt van bestaande relaties die de geschiedenis die we kennen omarmen en waarmee een nieuw verhaal verteld kon worden. Terugkijken en vooruitgaan."

Ook laat hij weten waarom hij heeft besloten om niet de complete trilogie te regisseren: "Tijdens het maken van The Force Awakens realiseerde ik mij dat de energie die nodig is om het verhaal op een waardige manier te vertellen enorm is. Met de wetenschap dat Episode VIII snel opgenomen zou worden en dat ik mijn kinderen ook later gewoon onder ogen wil blijven zien, snapte ik dat het geen reden zou hebben."

Weinig mensen blijken echt moeite te hebben met het feit dat The Force Awakens gebruikmaakt van herkenbare Star Wars-elementen. Nog altijd worden de nodige Box Office-records verbroken en de ontvangst is bijzonder sterk. [film=http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=24856]Star Wars: Episode VIII[/i] wordt op dit moment opgenomen door regisseur Rian Johnson (Looper, 2012) en verschijnt in de zomer van 2017.



NieuwsFilm

meest populair