Alles over 'Deadpool'

De Marvel-film die er bijna niet kwam...

Komende donderdag komt de film Deadool uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 11 februari in première.

DeadpoolBekijk de afbeelding

Regie: Tim Miller | Cast: Ryan Reynolds (Wade Wilson / Deadpool), Morena Baccarin (Vanessa Carlysly / Copycat), Gina Carano (Angel Dust), Ed Skrein (Ajax), T.J. Miller (Weasel) e.a. | Scenario: Rhett Reese, Paul Wernick | Speelduur: 106 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Sci-Fi | Kijkwijzer: 16

Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

De film die er bijna niet kwam

Al in mei 2000 werd een film rond het personage Deadpool aangekondigd. Waarom daar toen niets van kwam is niet bekend, maar in februari 2004 hoorden we voor het eerst weer iets over de productie. Die zou met David S. Goyer als regisseur gemaakt worden en had toen al Ryan Reynolds als hoofdrolspeler. Maar, dat project ging niet door en kwam in de koelkast te staan, ten gunste van X-Men Origins: Wolverine. In die film speelde Reynolds wel voor het eerst officieel de rol van Wade Wilson, a.k.a. Deadpool. De film was niet bepaald een succes bij critici, waarop 20th Century Fox de boel een andere richting in besloot te duwen.

In januari 2010 werden scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick ingehuurd om voor het script te zorgen en Robert Rodriguez zou de film maken. In april 2011 bleek niet hij, maar Tim Miller aangesteld te zijn. Maar ook hier kwam niets van terecht. Er werden wel wat testbeelden gedraaid om te zien wat de film zou kunnen worden, maar Fox besloot de film geen prioriteit te geven. In juli 2014 raakte het project in een stroomversnelling, toen de testbeelden uitlekten. De ontvangst was zo positief, dat er nieuwe pogingen kwamen van Ryan Reynolds om de film gemaakt te krijgen.

Ditmaal zou de film trouw zijn aan het bronmateriaal en fans wel tevreden maken. Die waren namelijk niet heel blij met de manier waarop Deadpool weergegeven werd in X-Men Origins: Wolverine. Uiteindelijk ging Fox in september 2014 overstag en kreeg de film zijn releasedatum.

Eerste reacties

Deadpool is bijzonder goed ontvangen door critici. Rotten Tomatoes meldt dat 94 procent van de critici positief was, waarbij het gemiddelde cijfer een 7,6 werd. "Snel, grappig en heerlijk grof. De vierde wand-doorbrekeende Deadpool ontwricht de formule van superheldenfilms met een ontzettend onderhoudend en niet-familie-vriendelijk resultaat.

Box office prestaties

Deadpool gaat op 12 februari in première in de VS (en 11 februari in Nederland). Verwacht wordt dat de film in de VS zo'n 81 miljoen dollar ophaalt in zijn openingsweekend. Die voorspelling zou ook goed kunnen kloppen, gezien de positieve ontvangst en laaiend enthousiaste fans. In totaal zou de film maar liefst 185 miljoen dollar ophalen in Amerika. Wat de film in Nederland gaat doen is moeilijk te voorspellen. X-Men-films doen het wel goed hier, maar niet geweldig. Hier verwachten we een verdienste van 1,7 tot 2 miljoen euro.

Trivia

Hoofdrolspeler Ryan Reynolds stelt dat Deadpool zijn laatste comic-rol is, maar hij staat open voor vervolgen of cameo's als Deadpool. • De vijfde comic-film van Ryan Reynolds. • De film is opgenomen in slechts 48 dagen.



NieuwsFilm

meest populair