Samuel L. Jacksons kritiek op Sylvester Stallone's Golden Globe speech

Samuel L. Jacksons kritiek op Sylvester Stallone's Golden Globe speech

Hij zou twee belangrijke mensen zijn vergeten te bedanken voor zijn winst met 'Creed.'

Sylvester Stallone is een bekende acteur die weinig Oscar en Golden Globe-nominaties op zijn naam heeft staan. In 1976 ontving de sportfilm Rocky de Oscar voor Beste Film. Dat is absoluut geen slechte zegeviering. Vanaf dat moment raakte de 69-jarige echter in de vergetelheid, totdat hij dankzij Creed genomineerd werd voor Beste Mannelijke Bijrol, een bekroning die hij tevens won. Het publiek dat aanwezig was tijdens het evenement eerde de man met een staande ovatie.

Gedurende het in ontvangst nemen van het gouden beeldje bedankte hij vele mensen, maar een aantal zouden overgeslagen zijn, waaronder regisseur Ryan Coogler en acteur Michael B. Jordan. Dat constateerde Samuel L. Jackson, 67 jaar, via Twitter. Hij schreef, niet gericht op Stallone, het onderstaande.




Jackson heeft dus niets tegen Stallone, maar had graag wat meer waardering voor de Afrikaans-Amerikaanse mannen gezien. Dit leek Rocky Balboa/John Rambo maar al te goed te begrijpen. Niet lang daarna respondeerde hij met: "Samuel L. Jackson is van streek omdat ik op dwaze wijze de briljante Ryan Coogler en MB Jordan ben vergeten te vermelden. Hij heeft gelijk, ik ben hen alles verschuldigd."

Er zijn mensen die beweren dat Stallone, net na zijn toespraak, nog snel terugliep om zijn vergissing recht te zetten, maar werd afgekapt door de reclames. De acteur heeft hierbij alsnog de gelegenheid gekregen om zijn collega's te bedanken, iets wat de Hateful Eight-ster op prijs stelde. "Ik vond je opvoering geweldig, Sly! Je deed het grandioos! Ik weet wel dat je van die gasten houdt!"




NieuwsFilm

meest populair