Kevin Hart is tevreden met droevige jeugd

Kevin Hart is tevreden met droevige jeugd

Zijn pa was niet bepaald een rolmodel.

Je moet een specifiek gevoel voor humor hebben om de slechte tijden te doorkomen, daar kwam radiopresentator Howard Stern achter toen Kevin Hart zijn uitzending bezocht. De 36-jarige komediant had het één en ander te vertellen over zijn verleden, dat uit een alleenstaande moeder en een aan drugs verslaafde vader bestond. "Heroïne, cocaïne, crack, noem het maar op. Hij gebruikte het. Niets anders deed er toe," aldus Hart.

Tijdens één van zijn verjaardagsfeestjes als kind stal z'n vader een biljet van 20 dollar, wat iemand aan hem geschonken had. Toch klaagt hij niet zozeer over wat vroeger was. "Ik zou absoluut niets veranderen. Ik ben een vrolijke gozer. Je kan iets positiefs in iets negatiefs vinden of iets negatiefs beantwoorden met nog meer negativiteit. Misschien als mijn vader niet thuis was gebleven en geen drugs deed, zou ik mijn succes nu heel anders hebben toegepast. Misschien zou ik zelf aan de drugs zitten."

Uiteraard heeft de Grudge Match-acteur ervan geleerd. Zijn moeder, een computeranaliste op een universiteit, zorgde ervoor dat hij op het rechte pad bleef en zelf een passend rolmodel werd voor zijn kinderen. "Zoals ik het zie ben ik een geweldige vader geworden, omdat ik niet dezelfde fouten als mijn pa wil maken."

Samen met zijn broer besloot Hart zijn vader te helpen. Ze brachten hem naar een rehabilitatiecentrum en daar ontmoette hun oudeheer zijn nieuwe liefde. "Zij heeft z'n leven ondersteboven gekeerd en hem geholpen met schoon blijven. Daar draait heel zijn leven nu om, alles gaat goed met hem. We zijn het contact niet kwijtgeraakt, zo is m'n vader. Ik geef geen donder om zijn fouten. Mensen die wrok koesteren begrijp ik niet. Weet je wel hoeveel tijd en energie het vergt om dat te doen?"



NieuwsFilm

meest populair