Meer VFX-shots in 'The Force Awakens' dan in 'The Phantom Menace'

Meer VFX-shots in 'The Force Awakens' dan in 'The Phantom Menace'

En wat voor scènes zijn er verwijderd?

Star Wars: The Force Awakens is heel slim door Disney in de markt gezet als een terugkeer naar praktische effecten voor de franchise. Maar uiteraard heeft de film genoeg visuele effecten. Een interview dat Slashfilm had met VFX-kunstenaars Patrick Tubach en Roger Guyett onthulde iets wel heel opmerkelijks over de film. Verder heeft Collider details over de verwijderde scènes van de film.

Visuele effecten

Eerst echter de visuele effecten. De film heeft veel scènes waarin praktische effecten versterkt, of zelfs vervangen worden door met de computer gegenereerde beelden. Wat je misschien niet zou hebben verwacht, is dat de film maar liefst 2100 shots met visuele effecten heeft. Dat zijn er meer dan het door sommigen zo gehate The Phantom Menace, dat 1900 VFX-shots had.

"Ik denk dat mensen verbaasd zullen zijn over sommige shots. Eén van mijn favoriete scènes zit tegen het einde van de film," vertelde Guyett. "Daarin hebben we C-3PO, R2-D2 en BB-8 en zitten we letterlijk in een aantal van die shots, om performance redenen, en wisselen we tussen een echte BB-8 en CG R2-D2." Waar Tubach aan toevoegde: "Soms waren de hoofden CG, soms waren de lichamen echt."

Een ander voorbeeld is het volgende: "Als de X-Wings aankomen en de camera langs de [Storm]troopers beweegt die zich opmaken voor de strijd en je de X-Wings in de verte ziet, dan zie je tegen het einde van het shot twee troopers. Die zijn compleet digitaal. Maar ze zien er echt geweldig uit," vertelde Tubach.

Nog een mooi voorbeeld is een shot van Kylo Ren (Adam Driver) zonder helm. "J.J. vond het een goed idee de plaats van die scène te wisselen. En dus speelde het zich op een later moment van de film af. Op een bepaald moment in de film doet hij zijn helm af. Je neemt nu dus een scène die zich eigenlijk daarna afspeelde en besluit het daar juist voor te plaatsen. En dan denk je, oh shit, hij heeft zijn helm niet op. En dus hebben de jongens in Londen geweldig werk verricht."

Hieronder kan je een mooie VFX-video bekijken, die laat zien hoeveel werk er precies in zit.



Verwijderde scènes

J.J. Abrams vertelde recent dat er zo'n tien tot twintig minuten aan verwijderde scènes zijn. In een interview vertelde Chris Corbould (SFX Supervisor), over enkele van die scènes. "Er is een scène die nooit in de film kwam, waarin ze de kelder het kasteel [van Maz Kanata] betreden en dat er Stormtroopers de trappen afgestormd komen en Maz haar krachten gebruikt om het plafond in te laten storten. [...] Daarin zat een shot waar ik echt heel trots op was."

Er zijn verder gevechten boven de Starkiller Base verwijderd en veel andere scènes die weinig toevoegden aan het verhaal. Zo was er ook een snowspeeder achtervolging en meer gedoe met de Rathtars. Dat soort stukken zijn volgens Corbould vooral om verhaalredenen uit de film gehaald.

NieuwsFilm

meest populair