Helen Mirren klaagt niet over haar filmrollen

Helen Mirren klaagt niet over haar filmrollen

Ondanks gemiste kansen en enkele tegenvallende titels.

Begin april zal Trumbo uitkomen, een drama van Jay Roach met in de hoofdrollen Bryan Cranston, Diane Lane en Helen Mirren. De 70-jarige Engelse speelt daarin een columniste. In gesprek met DailyMail onthulde ze de gedachtes die ze bezit betreffende haar oeuvre en over het ouder worden.

Dame Mirren over haar werk: "Ik heb acteerrollen afgeslagen waar ik 'Ja' op had moeten zeggen, en rollen geaccepteerd die ik met 'Nee' moest beantwoorden. Daarnaast heb ik relaties gehad met mensen wat ik niet moest doen en ben ik dronken geweest op momenten dat ik nuchter hoorde te zijn. Alles in 't leven is van elkaar afhankelijk, als ik andere wegen had belopen dan zou alles anders uitgepakt zijn. Ondanks de verkeerd gemaakte keuzes ben ik om een of andere reden op dit punt beland, waar ik nu ben en graag wil zijn."

Tips heeft ze ook niet om het leven door te komen, ze is niet anders dan de rest van de mensheid. "Ik twijfel evenveel aan mijzelf als eenieder. Ik bezit geen geheimen of prachtige inzichten over dit universum. Ik geloof niet in God, alhoewel ik de mensen waardeer die dat wel doen. Ik heb geen uitstekende, spirituele antwoorden op het leven. Ik probeer enkel eerlijk te zijn over mezelf en waar ik in de wereld pas. Het gaat allemaal om volhouden, nietwaar?"

Vorig jaar kwam Russell Crowe in de problemen toen hij over oudere acteurs een boekje opendeed. Mirren bezit geen waanideeën over haar leeftijd. "Ik word oud! En dat is prima. Ik bedoel, ik probeer er zo mooi mogelijk uit te zien als ik kan, en uiteraard zou ik er graag twintig jaar jonger uit willen zien, maar als ik dat zou proberen zou ik er niet in slagen. Want dat is niet mogelijk. Je moet dat accepteren en erkennen dat dit eenmaal gebeurt - jong sterven ofwel oud worden. En ik wil niet jong doodgaan! Daar ben ik veel te nieuwsgierig voor, omtrent het leven en wat de mensheid de komende twintig jaar zal uitvinden."



NieuwsFilm

meest populair