'Deadpool' niet welkom in China: drie keer raden waarom!

'Deadpool' niet welkom in China: drie keer raden waarom!

Plus een reeks nieuwe beelden uit de spraakmakende superheldenfilm.

In Amerika, het land dat zo'n beetje de porno-industrie heeft uitgevonden, krijgt een film al snel een R-rated label als er een paar blote borsten te zien zijn, of op zeker als er meer dan één keer het schokkende woord 'fuck' wordt gezegd. Dat Deadpool de op een na hoogste Amerikaanse kwalificering krijgt, zal dan ook niemand verbazen. China is wat zwart-witter en heeft zelfs besloten om gelijk de gehele film te bannen.

Volgens een Chinees nieuwsbericht, vertaald door THR, wordt de film 20th Century Fox en regisseur Tim Miller afgewezen voor vertoning omdat er teveel "geweld, bloot en grove taal" wordt gebruikt. Financieel gezien is dit uiteraard een fikse tegenvaller, aangezien het de film zomaar $100 miljoen opbrengst zou kunnen schelen.

In China worden films overigens niet op leeftijd ingeschaald. In het communistische land bepaalt het zogenaamde orgaan 'State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television' (SAPPRFT) of een film wel of niet wordt vertoond aan de Chinese inwoners. Eerder boycotte de grootste groeimarkt van de wereld films als Crimson Peak, Noah en The Dark Knight.

Het is nu wachten op een antwoord van Ryan Reynolds' Deadpool zelf. Tot die tijd kun je je vermaken met een twee nieuwe tv-spots, een reeks foto's (+covers) uit Total Film en een soort Spaanse filmposter. De X-Men spin-off verschijnt op 11 februari in de Nederlandse bioscoop.































NieuwsFilm

meest populair