'Thor: Ragnarok' wordt een "Universal Road Movie"

'Thor: Ragnarok' wordt een "Universal Road Movie"

Hulk en Thor in een 'Midnight Run'-achtige sci-fi film.

Ondertussen mag duidelijk zijn dat de nodige titels uit het Marvel Cinematic Universe een eigen invalshoek krijgen. Zo was Ant-Man een soort heist-film en kreeg Captain America: The Winter Soldier de insteek van een politieke thriller. Acteur Mark Ruffalo noemt de eerstvolgende Thor-film Thor: Ragnarok nu een "Universal Road Movie."

Ruffalo krijgt in derde Thor een belangrijke rol als zijn groene superheld Hulk. Eerder werd al gesproken over een soort 'buddy'-film, met uiteraard Hulk en Thor (Chris Hemsworth) als de twee belangrijkste gezichten.

"Er zit een beetje Midnight Run in, met Grodin en De Niro. Het voelt dat dit de weg is die we inslaan met de relatie tussen Thor en Banner... Het is een universele 'road movie', daar gaan we heen. Het zal niet zijn waar je denkt dat het zal zijn. Het is dus niet een klassieke 'road movie', maar het heeft wel deze structuur," aldus Ruffalo tegenover Empire over de wijze waarop we de 'vrienden' Thor en Hulk te zien zullen krijgen.

Hoe het gegeven van Midnight Run (1988) verwerkt wordt in Ragnarok ligt in handen van What We Do in the Shadows-regisseur Taika Waititi. Andere bevestigde personages in de superheldenfilm zijn Tom Hiddlestons Loki en Jaimie Alexanders Lady Sif. Tweevoudig Oscar-winnares Cate Blanchett zou in beeld zijn voor een rol. Vanaf 2 november 2017 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair